Vaata pilte! Tudengite ehitatud soohotell ootab külalisi (1)

Eda Kivisild
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile õhtul avati Soomaal pidulikult Eesti kunstiakadeemia sisearhitektuuri tudengite disainitud ja ehitatud soohotell.

Soohotelli avamine oli Eesti kunstiakadeemia (EKA) sisearhitektuuri osakonna ja arhitektuuribüroo b219 korraldatud suvekooli «Flooded» (ehk «Üleujutatud») kulminatsioon. 

Suvekooli ühe rajaja ja juhendaja, arhitektuuribüroo b210 arhitekti Mari Hundi sõnul oli Muinasküla nime kandval lõkkeplatsil seniajani puudu vihma ja tuule eest varju minemise võimalus.

«Nii asusime koos tudengitega lahendama ülesannet, kuidas peita ööbimispaik jõekaldale nii, et see liigselt silma ei torkaks, ent oleks samas piisavalt suur, et mahutada üle kümne inimese. Kui seni oleme Soomaal suvekoolides ehitanud ujuvat arhitektuuri, siis tänavune objekt on tõstetud kõrgetele jalgadele ning ankurdatud jõekaldasse – vesi võib tõusta, ent isegi väga kõrge veetaseme puhul jäävad vähemalt ülemistel korrustel ööbijate asemed kuivaks,» kirjeldas Hunt. 

Soomaa tingimustega kohanduvalt on objektil eraldi sissepääs ka kõrgema veetaseme tarbeks – Tõramaa jõe poolselt küljelt saab soohotelli siseneda otse paadist.

Suvekool toimus sel aastal Soomaal kolmandat korda. Osalema valitud tudengeid oli lisaks Eestile veel 13 riigist. EKA tudengeid oli grupis vaid kaks, ülejäänud olid pärit maailma tippu kuuluvatest arhitektuuri ja disainikoolidest. Tänavu võtsid suvekoolist lisaks eestlastele osa disaini- ja arhitektuuritudengid Kanadast, Iirimaalt, Hollandist, Taiwanist, Uus-Meremaalt, Rootsist, USAst, Soomest, Ühendkuningriigist, Tšehhist, Taanist ja Jaapanist.

EKA sisearhitektuuri osakonna rahvusvaheline suvekooli korraldati Dora Pluss programmi rahastusel, Kultuurkapitali toetusel ning koostöös RMK-ga. Oma õla panid alla ka Nordwood, Liviko ja Põhjala. 

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles