Välismaa uudised

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Muammar Gaddafi tapeti


Liibüa vahevalitsuse teatel tabati eile Sirte linna lähedal riigi endine diktaator Muammar Gaddafi, kes suri vigastustesse. Gaddafi saadi kätte pärast seda, kui ta oli üritanud põgeneda. Tema konvoid tulistati NATO sõjalennukitelt.

Tripolis törtsutati autopasunaid ja tulistati suurest rõõmust õhku. Muammar Gaddafi oli hoidnud Liibüat raudses haardes 42 aastat. Veebruaris puhkenud rahvarahutused päädisid kodusõjaga ja diktaator tõugati troonilt.

Türgi väed tungisid Iraaki

Türgi armee teatas eile, et on alustanud Põhja-Iraagis tuhandete sõdurite osalusel suuroperatsiooni vastuseks päev varem asetleidnud ohvriterohkele kurdi sisside rünnakule. Siis sai surma 24 ja haavata 18 Türgi sõdurit.

Asjatundjate hinnangul on vasturünnakul lahingusse haaratud umbes 15 000 Türgi sõdurit.

Kümmet Finnairi lennukit tabas välk

Tugev äike häiris kolmapäeva õhtul ja öösel ning neljapäeva hommikul Soome lennuliiklust. Kümme Finnairi lennukit sai õhus välgutabamuse. Neist neli olid lennuvälja lähedal ja pöördusid tagasi ning kuus olid niikuinii teel Helsingisse.

Ükski teine lennukompanii häirete üle ei kurtnud, teatas Vantaa lennuvälja operaator Finavia.

Prantsusmaa rikastele pannakse lisamaks

Prantsuse parlamendi alamkoda kiitis eile heaks rikastele kehtestatava lisatulumaksu, millega valitsus püüab vähendada eelarvepuudujääki.

Inimestel, kelle aastasissetulek on 250 000 — 500 000 eurot, tuleb maksta kolmeprotsendilist ja üle 500 000 euro teenivatel neljaprotsendilist lisamaksu.

Maks jõustub 2011. aasta rahandusaastast ja kehtib, kuni eelarve on tasakaalu saadud.
2012. aasta presidendivalimiste lähenedes on valitsus huvitatud sellest, et kokkuhoiumeetmed seaksid suurima koorma rikaste õlule.

Augustis avalikustatud säästupaketis on ta võtnud sihi sobitada eelarvedefitsiit 2013. aastal Euroopa Liidu lubatud kolme protsendi piiresse. Selleks tahab valitsus suurendada tuleval aastal tulusid 10 miljardi euro võrra ja kärpida kulutusi miljardi võrra.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles