Ehitajad jõudsid lossimägedesse

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaks firmat uuendavad ühiselt Viljandi lossimägede teid ja valgustust. Üks kaevab kraave, et sinna kaableid panna, ning teine rajab uued jalgrajad.
Kaks firmat uuendavad ühiselt Viljandi lossimägede teid ja valgustust. Üks kaevab kraave, et sinna kaableid panna, ning teine rajab uued jalgrajad. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Sel sügisel ei saa Viljandi lossimägedes langenud lehtedes sahistades jalutada, sest seal mürisevad traktorid ning jalgradade asemel haigutavad kraavid.

Läinud nädala lõpul asus pargiteid ehitama aktsiaselts Baltifalt ning elektriliine ja laternaid uuendama osaühing Bergland. Tööd peavad valmima tulevaks suveks.

Lossimägede uuendamisele ehitajate leidmine ei sujunud linnavalitsusel sugugi lihtsalt. Esimesele riigihankele tulnud pakkumised olid nii kallid, et linn loobus neist. Siis aga otsustati raekojas, et mõistlikum on otsida teede ehitamiseks ja elektrisüsteemi uuendamiseks eraldi tegijad, ning saadi odavamad pakkumised.

Elektri- ja pargivalgustuse vahetamiseks kulub 95 645 ning pargiteede taastamiseks 128 054 eurot. Selle raha eest rajatakse uued teed Esimesele ja Teisele Kirsimäele, pärimusmuusika aida juurest

Kaevumäe lavani ning kindral Johan Laidoneri mälestusmärgi tagant rippsillani. Teed kaetakse graniitkillustikuga, Kaevumäel munakividega.

«Mõlemad ehitajad on öelnud, et nende huvi on tööd käesoleval aastal lõpule viia,» rääkis Viljandi majandusameti juhataja Reevo Maidla. Lepingu järgi on ehitajatel aega, sest projekti lõpptähtaeg on järgmise aasta juuli.

Aktsiaseltsi Baltifalt Pärnu osakonna juht ja lossimägede tööde projektijuht Kaido Tamm kinnitas, et suurem osa töödest on kavas tänavu valmis saada. «Kindel on, et lauluväljakult rippsillani viiva tee rajamine jääb uude aastasse,» lisas ta.

Ülejäänud tööde valmimist mõjutab suuresti kaks tegurit. Esiteks sõltub palju ilmast ning teiseks peavad kaks firmat teineteise tegemistega arvestama.

Ehituse ajaks lossimägesid jalutajatele päris kinni ei panda, kuid töötsooni neid ei lasta. «See on inimeste enda turvalisuse huvides,» selgitas Tamm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles