Ehituse hind ehmatas Vana-Võidu kutsekooli

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kutsekooli peamaja asub Vana-Võidu mõisas. Kui veel mullu reaalsena tundunud plaan oleks teoks saanud, oleksid töömehed mõisa juurdeehitise lammutanud ning kool oleks kolinud mõnisada meetrit eemale.
Kutsekooli peamaja asub Vana-Võidu mõisas. Kui veel mullu reaalsena tundunud plaan oleks teoks saanud, oleksid töömehed mõisa juurdeehitise lammutanud ning kool oleks kolinud mõnisada meetrit eemale. Foto: Elmo Riig / Sakala

Ehitushindade tõus lükkas uppi Vana-Võidus asuva Viljandi ühendatud kutsekeskkooli plaani rajada endale täiesti uus õppehoone ning taastada mõisahoone kunagises hiilguses.

Kui peaaegu kaks aastat tagasi ehitust kavandama hakati ning riigilt ka raha saadi, arvutati kolmest omavahel ühendatud majast koosneva kompleksi hinnaks kõige rohkem 7 miljonit eurot. Nüüd tegid viis ehitusfirmat oma pakkumise ja kõige odavam neist oli 11 miljonit. Sellist raha koolil ja riigil pole.

Copy
Tagasi üles