Olustverel seisab üks ehitus ees

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Olustvere teenindus- ja maamajanduskoolil on kolmest suurest ehitusest kaks valmis, kuid alles aasta lõpul saab selgeks, kas koolimaja remondiks antud rahast piisab.

Olustvere kool sai eurotoetust kolme hoone ehitamiseks. Esimesena valmis juba paar aastat tagasi õpilaskodu. Et tegemist oli masu keskele jäänud ehitusega, tegid ehitajad nii madalaid pakkumisi kui vähegi võimalik. Koolil oli hiljem peatöövõtjaga küll pidevaid raskusi ja mõni allhankija jäi üldse rahata, kuid riik suutis kokku hoida ligi 1,5 miljonit eurot.

Teine ehitus oli õppetööstus ja söökla. Seal lõppesid vaidlused ehitajaga nii, et esimene peatöövõtja lahkus sootuks. Kui ehitus lõpuks valmis sai, selgus taas, et raha oli suudetud kokku hoida, ja selle eest sai kool osta veidi rohkem tööstuse sisseseadet, kui algul oli kavandatud.

Nüüd ootab ees kooli peahoone remont ning selle tarbeks ja sisseseade muretsemiseks on 2,8 miljonit eurot. Kas sellest piisab, ei osanud koolijuht Arnold Pastak eile öelda. Varem kokku hoitud raha on ministeerium koolilt ära võtnud ning üle lubatud eelarve minna ei tohi. Hind peaks selgeks saama aasta lõpul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles