Hanno Pevkur kiidab haigekassa eelarvet

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Haigekassa järgmise aasta eelarve läbis esimese lugemise. Nagu iseloomustas haigekassa nõukogu esimees sotsiaalminister Hanno Pevkur, on patsientidele parim sõnum see, et tervishoiuteenuste kättesaadavus paraneb.

Ta märkis, et tuleval aastal eraldatakse kõigile tervishoiuteenuse osutajatele rohkem raha, sest kaob 2009. aasta sügisel nende teenuste hindadele kehtestatud koefitsient ning lisanduvad uued ravivõimalused.

«Mul on hea meel, et niinimetatud masukoefitsient õnnestub kaotada ja lisada loetellu uusi teenuseid,» lausus Pevkur. «Nende näidetena võib nimetada vähiravi kvaliteedi tõstmiseks konsiiliumi nõude kehtestamist, diabeedihaigetele paremate võimaluste loomist ning kopsu ja maksa siirdamise rahastamist.»

Ühtlasi tegid haigekassa ja perearstide selts tema kinnitust mööda väga head tööd esmatasandi arstiabi parandamiseks ning leppisid kokku vajalikes muudatustes.

Ka haigekassa juhatuse esimees Hannes Danilov tõstis esile perearstide rahastamises tehtud uuendusi, mis aitavad üldarstiabi süsteemil paremini toimida.

«Järgmisel aastal suureneb perearstidele makstava pearaha diferentseeritus vanusrühmiti. Peale selle kasvavad baasraha ja maapiirkondades töötavatele perearstidele mõeldud kaugusetasu,» rääkis ta.

«Uuringufondi maht suureneb kaks protsenti ning kvaliteedisüsteemis hea tulemuse saanutele lisandub uuringufondi kolmas tase.»

Eilsel koosolekul kinnitas haigekassa nõukogu nii tervishoiuteenuste kui meditsiiniseadmete uue loetelu. Need hakkavad kehtima 1. jaanuaril. Kokku lisandub 30 teenust.

Meditsiiniseadmete loetelus tehakse samuti mitu muudatust, mis parandavad diabeetikutele mõeldud meditsiiniseadmete kättesaadavust ja võimaldavad parandada diabeediravi kvaliteeti. Suureneb ka teiste meditsiiniseadmete valik.

Järgmise aasta ravikindlustuseelarve kulude esialgseks mahuks on prognoositud 787 miljonit eurot. Tulude suuruseks on plaanitud 781 miljonit eurot ja jaotamata tulemit on kulude katteks kavas kasutusele võtta 5,8 miljonit eurot. Nõukogu koguneb eelarve teiseks lugemiseks 25. novembril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles