Viljandimaale tuli kaks tiitlit

, autospordihuviline
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärast suvist avariid ja võistlusauto purunemist on Kaarel Kurvits rallisprindi kahel etapil kaasa teinud Honda Civicul. Ta ütleb, et vajab Jaapani päritolu masina tundmaõppimiseks rohkem sõidukogemusi.
Pärast suvist avariid ja võistlusauto purunemist on Kaarel Kurvits rallisprindi kahel etapil kaasa teinud Honda Civicul. Ta ütleb, et vajab Jaapani päritolu masina tundmaõppimiseks rohkem sõidukogemusi. Foto: Aivar Kaljusaar

Eesti autosportlased jagasid laupäeval hooaja viimased punktid rallisprindi meistrivõistlu­stel. Viljandimaa meestele tuli tänavu kahes masinaklassis kuld- ning ühes hõbetrofee.

Veebruaris Kõpus alanud ning nüüd Lääne-Virumaal Kehalas lõpplahenduse saanud meistrivõistluste sarja kuue etapi kokkuvõttes pärjati Ralli 2WD klassi kullaga Tiit Rattasep ning hõbedaga Kaarel Kurvits. Veoautol on selle hooaja parim rallisprindisõitja Olev Helü.

Veel enne viimast võistlust oli Kaarel Kurvitsal kaheveoliste ralliautode arvestuses võimalik Tiit Rattasep liidrikohalt lükata. Ehkki juba avavoorus lagunes esimesena rajale läinud Tiit Rattasepa rendiauto ja mees jäi sootuks kohapunktideta, polnud Kaarel Kurvitsal seekord niisugust minekut, et säravaima tiitlini jõuda.

Aasta kokkuvõttes hõbemedali pälvinud Kurvits sai seekord Kehalas kuuenda koha. Tänavu teist korda Hondaga võistlusrajal käinud mees ütles end küll roolis rahulikumana tundvat ja kiirusedki olid suuremad kui esimest korda Civicuga sõites, ent vooruajad jäid siiski konkurentide omadele pisut alla. «Vastas olid ka kõvad mehed: Siim Plangil ja Mikko-Ove Niinemäel on minust märksa rohkem sõidukogemusi,» tõdes Kaarel Kurvits, kes enda jutu järgi võttis sellest sprindihooajast kõik mis suutis.

Võhma autosportlasele Olev Helüle jääb tema esimest rallisprindi võistlushooaega meenutama veoautode konkurentsis saadud võidukarikas, ehkki ärevaid hetki tuli Kehalas üle elada temalgi.

Tiitlivõistluse üldvõiduks vajas Helü Kehalast kindlasti punktilisa — olgu või natuke. Paraku jäi tema auto juba ajasõidus raja veerele. «Põhjus peitus ühes silindris, mis ei hakanudki enam tööle,» möönis ta. Nagu Vene tehnikale kohane, tõi tõrkuv mootor võhmalase siiski kahes voorus üle lõpujoone. Etapi koondtabelis andis see talle veoautode klassis viienda koha ja tagas hooaja üldvõidu.

Kui kolmel Viljandimaa mehel oli autasustatavana asja õhtusele hooaja kokkuvõtete tegemisele, siis Kehala etapil astus ainsa Mulgimaa autosportlasena poodiumile Tarvastu valla noormees Tanel Tepandi.

Juunior 2000 arvestuses Kehalas kolmanda koha saanud noormees kasutas laupäeval raja kiiremaks läbimiseks kaar­dilugeja Reio Raja teeneid. «Olen tänavu kaasa teinud kõigil rallisprindi võistlustel ning sügisel sõitsin esimest korda ka Viljandimaal peetud sportrallit,» selgitas Tarvastu valla noormees, kes sai sprindihooaja kokkuvõttes võistlusklassi neljanda koha.

PLAANID

TIIT RATTASEP

Järgmise hooaja kohta on vara midagi konkreetset öelda, kaalume, kas jätkata rallisprindis või pöörduda tagasi rallikrossisarja. Praegu on otsus veel tegemata.

OLEV HELÜ

Uuel hooajal on plaanid veidi suuremad. Jätkan kindlasti sprindisarjas ja kui kõik sujub, tahan kaasa lüüa ka tänavu ellukutsutud E-Cupi rallisarjas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles