Kristo Subi leppis tänavu hõbedaga

, autospordihuviline
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristo Subi teenis tänavusel autorallihooajal peetud võistlustel viiel korral välja koha esikolmikus, meistrivõistluste kokkuvõttes pidi aga leppima teise kohaga.
Kristo Subi teenis tänavusel autorallihooajal peetud võistlustel viiel korral välja koha esikolmikus, meistrivõistluste kokkuvõttes pidi aga leppima teise kohaga. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eelmise aasta Viljandimaa parimad autosportlased Kristo Subi ja Teele Sepp lõpetasid Eesti autoralli meistrivõistlused N3 rühmas hõbedaga. Kasvanud konkurents sunnib tunamulluseid meistreid senisest enam pingutama.

7. ja 8 oktoobril Saaremaal peetud Eesti autoralli viimasel mõõduvõtul tuli Kristo Subil ja Teele Sepal omas võistlusrühmas leppida neljanda kohaga. See ei lubanud neil tänavu üldarvestuses teisest kohast kõrgemale tõusta, ehkki kui nad oleksid saanud viimasel etapil parema tulemuse, oleks Viljandimaa autosportlastel olnud reaalne ka tiitlit kaitsta.

Kuu algul sõidetud Mulgi rallil tehniliste probleemidega hädas olnud Kristo Subi möönis, et Saaremaal jäid proovikatsed sõitmata ning enne starti valitses tema hinges teadmatus.

Juba ralli avapäeval kärises vahe klassi liidritega suureks. «Linnas tegime oma sõitu ja liigseid riske ei võtnud,» ütles Subi esimese päeva lõpul.

Ralli teise päeva esimese ringiga kasvas tiitlikaitsjate kaotus masinaklassi liidritele veelgi, seda eelkõige vihmaseks ilmaks valesti lõigatud rehvide ning nagu Kristo Subi tunnistas, ka puudulike sõiduoskuste pärast. «Ma ei oska märjal rajal sõita,» oli mees aus. «Ebaõnnestunud rehvilõikus jäi aga puudulike teadmiste taha — kooliraha, mis tuli ära maksta.»

Teise võistluspäeva teine pool suuri muutusi ei toonud. Ralli eelviimane katse andis korraks isegi lootust esikolmikusse tõusta, ent paraku nullis selle ära viimasel katsel ees startinud võistleja, kes mulke endast mööda ei lasknud.

Kristo Subi kaardilugeja Teele Sepp tunnistas, et nendest sõltumatult tulnud ajakaotus ja ka võimalik meistritiitlita jäämine viimasel katsel asetleidnu pärast jäi hingele. «Parem tulemus oleks meid ehk paar kohta tõstnud ja mis siis oleks saanud… Oleksid ei loe, tuleb leppima sellega, mis on,» lausus naine finišis.

Tänavu Eesti meistrivõistlustel teise kohaga rahulduma pidanud Kristo Subi lubas tuleval hooajal taas klassi üldvõitu püüda. «Kergelt me alla ei anna,» lubas ta.

N3 rühmas tublisti tihenenud konkurents sunnib aga Abja valla meest enam pingutama ning teadmiste- ja oskustepagasit täiendama.

«Vanast rasvast enam ei sõida. Tuleb hakata trenni tegema. Suurim mahajäämus on just märja raja sõidus,» lausus ta.

Mõlemad autosportlased olid oma tiitlivõistluste hooajaga kokkuvõttes siiski rahul ning leidsid, et ju oli konkurentidel tänavu rohkem õnne. «Lõpetasime sel aastal kõik rallid, viis neist poodiumil, ning meistrivõistlused hõbedaga,» loetles Subi. «Pole põhjust nuriseda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles