Käime katuseid mööda

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nicolas Bouvy jaoks tähendas esimene kohtumine korstnapühkijatega midagi eksootilist, ammu ajalukku vajunut ja minevikku kuuluvat. Oma emotsioonide väljendamiseks valmis tal näitusetäis fotosid.
Nicolas Bouvy jaoks tähendas esimene kohtumine korstnapühkijatega midagi eksootilist, ammu ajalukku vajunut ja minevikku kuuluvat. Oma emotsioonide väljendamiseks valmis tal näitusetäis fotosid. Foto: Nicolas Bouvy

Tõele au andes meenutab Viljandi vana veetorn mingil põhjusel korstnat. Igal juhul oleks Viljandist olnud ütlemata keeruline leida sellest sobivamat paika Belgiast pärit nimeka fotograafi Nicolas Bouvy fotonäitusele «Teekond pilvedesse».

Mööda keerdtreppi näitusepaika jõudes avaneb veel üks lisadimensioon, mis annab näituse asukohale tugevad lisapunktid. Peamiselt pealinna ja Harjumaa katustel jäädvustatud fotode vahel saab veetorni aknast näha värvilisi ja lüürilisi Viljandi katuseid ja korstnaid. Tellisseintel eksponeeritud näitus jätkuks otsekui reaalses elus aknaklaasi taga ning üpris harva on võimalik sellist efekti saavutada. Ühesõnaga tasub ronida, vaev saab emotsioonidega tasutud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles