«Hing peab noor olema, siis elad ka vanana rõõmsalt edasi!»

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rattaga on Harri Jaaku teinud palju avastusretki juba noorusest saadik. Veel kaheksakümnendates eluaastateski väntas ta kodutalust rappa või kuue kilomeetri kaugusele Kolga-Jaani surnuaeda linde kuulama.
Rattaga on Harri Jaaku teinud palju avastusretki juba noorusest saadik. Veel kaheksakümnendates eluaastateski väntas ta kodutalust rappa või kuue kilomeetri kaugusele Kolga-Jaani surnuaeda linde kuulama. Foto: Erakogu

Hall habe ja lai naeratus, muhe jutt ja suurepärane mälu – selline on Harri Jaaku, kes astub esmaspäeval 90. eluaastatesse. Kauaaegesel pedagoogil ja loodusemehel on endist viisi uudishimu kõige vastu, mis ta teele satub.

Harri teab Viljandi ajaloost ammendamatult palju, sest ta on järjepanu elanud ja toimetanud siin 1928. aastast, kui ülikooli- ja sõjaväeaeg välja jätta.

Harri on oma silmaga näinud seda, kuidas kuulus linnapea August Maramaa oma jalutuskepiga tänaval kõndis, ja temaga isegi juttu puhunud. Ta mäletab, kuidas Eesti ajal töötasid Viljandi lossimägedes fotograafid, kes jalutajatest pilte tegid ja jalutusringi lõpus neile fotod kätte andsid. Tal on meeles, kuidas Saksa ajal oli Jakobsoni tänava äärses punases koolimajas sõjaväehospidal ja 1944. aastal taganedes panid sakslased selle põlema. Harri käis abis tulekahju kustutamas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles