Üleujutuse eest pääseb hotelli varjule

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soomaa suvekooli hotelliehitajate seas oli õppureid USA Harvardi, Austraalia RMIT, Soome Aalto ja Jaapani Hosei ülikoolist ning Taani Århusi arhitektuurikoolist.
Soomaa suvekooli hotelliehitajate seas oli õppureid USA Harvardi, Austraalia RMIT, Soome Aalto ja Jaapani Hosei ülikoolist ning Taani Århusi arhitektuurikoolist. Foto: Marko Saarm

Täna kell 17 avatakse Soomaal Muinasküla lõkkeplatsi kõrval rahvusvahelises suvekoolis valminud 15-kohaline iseteenindusega hotell.

Ligi seitsme meetri kõrguse minimalistliku, kuid samas funkstionaalse rajatise on disaininud ja valmis ehitanud 13 riigi tudengid Eesti kunstiakadeemia sisearhitektuuri osakonna ja arhitektuuribüroo b210 korraldatud suvekoolis «Flooded» ehk «Üleujutatud».

«Soopilvelõhkuja on selle kohta päris hea nimetus,» arvas Mari Hunt, kes on arhitektuuribüroo b210 arhitekt ja üks suvekooli juhendajatest. «See on koht, kus saab üleujutuse eest varjuda ja magada. Kui Soomaal on kuiv, saab ka hotelli kuiva jalaga sisse astuda. Kui aga veetase kerkib, saab lihtsalt järk-järgult kõrgemale tasandile ronida. Hotell tõuseb jõe poolt maa poole ja sealt saab koha valida vastavalt kuivuse astmele.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles