Veterinaar- ja toiduameti keskus muutub osakonnaks  

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ümberkorralduste tõttu veterinaar- ja toiduametis muutub osakonnaks ka Viljandis Vabaduse plats 4 majas asuv Viljandimaa keskus.
Ümberkorralduste tõttu veterinaar- ja toiduametis muutub osakonnaks ka Viljandis Vabaduse plats 4 majas asuv Viljandimaa keskus. Foto: Google

Veterinaar- ja toiduameti 15 eri paigas asuva kohaliku asutuse tegevus korraldatakse ümber ja ameti koosseisus luuakse 11 piirkondliku pädevusega osakonda. Osakonnaks muutub ka Viljandis Vabaduse plats 4 majas asuv Viljandimaa keskus.

Veterinaar- ja toiduameti peadirektori Indrek Halliste sõnul aitab kohalike asutuste ümberkorraldamine parandada juhtimist.

«Septembris jõustuv eelnõu muudab maakondades asuvad veterinaarkeskused osakondadeks ning tagab tõhusama juhtimise. Töökorralduslikult vähendatakse juhtimistasandeid ja dubleerimist, parandatakse ja ühtlustatakse teenuse kvaliteeti ning struktuuriüksuste töökoormust,» selgitas Indrek Halliste.

Ameti peadirektori kinnitust mööda jääb teenus klientidele sama kättesaadavaks kui varem, sest VTA on endiselt esindatud igas maakonnas. Selgemaks muutub ameti enda sisemine töökorraldus, mille tulemusena paraneb ja muutub ühtlasemaks teenuste kvaliteet kogu Eesti.

«Kohalike asutuste dokumendiregistrid koonduvad ühtsesse registrisse, mis muudab dokumendihalduse lihtsamaks, kergemini hallatavaks ja avalikus vaates dokumentide leidmise lihtsamaks. Seega lihtsustub dokumendihaldus nii kliendi kui ka VTA jaoks,» seisab VTA pressiesindaja läkitatud kirjas.

Maaeluministri määrus veterinaar- ja toiduameti kohalike asutuste ümberkorraldamisest ja nende tegevuse lõpetamisest on saadetud eelnõude infosüsteemi kooskõlastusringile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles