Mees ähvardas elukaaslase tappa ja maja ning auto põlema panna

Hans Väre
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaalud kohtumajas
Kaalud kohtumajas Foto: Marko Saarm / Sakala

Viljandi kohtumajas mõisteti süüdi 31-aastane Rauno, kes ähvardas oma elukaaslase tappa ning tema vara põlema süüdata. Karistuseks määras kohus talle seitsmekuulise vangistuse ehk vähem, kui oli Raunole tunamullu mõistetud joobes juhtimise eest.

Rauno, kelle perekonnanime jätab Sakala avaldamata, et mitte identifitseerida tema ohvrit, mõisteti tänavu juulis süüdi tapmisega ja vara hävitamisega ähvardamises. Nimelt teatas ta 8. juulil kella 16.20 paiku oma elukaaslasele, et tapab tolle ära. Samuti ähvardas ta põlema panna elukaaslasele kuuluva maja ja auto ning tahtis siseneda kuuri, kus asus bensiin. Elukaaslasel õnnestus meest kuuri sisenemisel takistada, kuid kuna Rauno oli teda vahetult enne ähvardamist kõrist tõuganud ning majas asju lõhkunud, oli kannatanul kohtu hinnangul alust karta ähvarduse täideviimist.

Kurjategija ja prokurör Maiken Mardimi sõlmitud ning kohtunik Kadi Aaviku kinnitatud kokkuleppemenetluse järgi karistati Raunot seitsmekuulise vangistusega, millest arvestati maha kolm päeva, mil ta oli kahtlustatavana kinni peetud. Tema karistusajaga liideti 2016. aasta novembris joobes juhtimise eest mõistetud 11 kuu ja 28 päeva pikkune tingimisi vangistus. Kokku ühe aasta, kuue kuu ja 25 päeva pikkune vangistus asendati 565 tunni üldkasuliku tööga, mille tegemiseks on Raunol aega kaks aastat. Samuti peab ta tasuma riigile 435 eurot menetluskulusid, alluma käitumiskontrollile ega tohi minna endise elukaaslase koju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles