RaudRaev rokkis end poolfinaali

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandimaa tänavuse aasta parim noortebänd RaudRaev pürib jõudsalt edasi ka üleriiklikul võistlusel, pääsedes edasi poolfinaali. Pildil on RaudRaevu kitarrist ja taustalaulja Henri Lohk.
Viljandimaa tänavuse aasta parim noortebänd RaudRaev pürib jõudsalt edasi ka üleriiklikul võistlusel, pääsedes edasi poolfinaali. Pildil on RaudRaevu kitarrist ja taustalaulja Henri Lohk. Foto: Siim Männik

Reedel Pärnus aset leidnud üle-eestilise noortebändide võistluse teisest eelvoorust pääses kaheksa seas poolfinaali Viljandimaa ansambel RaudRaev.

RaudRaevu laulja Erki Veikar tunnistas, et edasipääsemine oli suur üllatus, sest konkurents oli väga tugev.

«Hea meel on selle üle,» tõdes Veikar. «Eks me ole vahepeal palju töötanud. Iga liige teeb bändi kasuks mööndusi ja üritame võimalikult palju proove teha.»

RaudRaev esitas kolm pala: «Võro miis», «Lätsi sõtta» ja «Lõõmab teras». «Enda meelest tegime oma seni parima etteaste. Kuigi üldjoontes olid seal kõik Pärnu bändid ja kohalikud elasid neile väga kaasa, võeti ka meid hästi vastu,» rääkis laulja.

«Noortebändil» osalemine oli Veikari sõnutsi viimase hetke otsus. «Meil kõigil oli suvel palju tegemist, aga siiski leidsime aja, et salvestada demo ja see ära saata,» lausus ta.

«Noortebändi» võistluse žürii liige Mart Saar ütles, et viljandlaste edasisaamine oli igati tore uudis. «See, et RaudRaev edasi võiks pääseda, žüriiliikmetes eriarvamusi ei tekitanud,» sõnas Saar. «Juba see on suur saavutus, et RaudRaevu demo pääses 32 hulka,» kiitis ta.

Folgi ja metal’i sugemetega muusikat viljelev ansambel hakkas tegutsema eelmisel aastal. Esialgu oli noortel meestel plaanis teha vaid üks eestikeelne rokilugu, aga kui nad seda mõtet arendasid, sündis ansambel, mis noppis tänavu kevadel kohalikul noortebändide võistlusel esikoha ja sai võimaluse üles astuda «Rock Rambil».

Lood valmisid viisijuppide ja kitarririffide toel kiiresti ning bänd kasvas. Sobivaid liikmeid leida polnud lihtne, sest bändi omanäoline stiil tundus paljudele raske.

Lisaks RaudRaevule pääses poolfinaali Sibyl Vane. Peale nende võistlesid teises eelvoorus ansamblid Paia, Turki Piipl, Life Inside A Burning House, Facelift Deer, Non-Stop Sunday ning Here We Lie Awake.

Esimesest eelvoorust väljusid võidukalt The Blinking Lights ning Taavi Peterson & Üdi.

«Noortebändi» eelvoorudesse pääses 32 koosseisu. Eelvoorud on oktoobrikuu jooksul neljas Eesti linnas, kolmas eelvoor leiab aset reedel Iisakul ning viimane 28. oktoobril Tartus.

Novembris algab hääletus, kus rahvas valib kõikides eelvoorudes esinenud ansamblite seast veel kaks bändi, kes pääsevad poolfinaali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles