Politseinikud keskenduvad Tallinna–Tartu maanteel kiiruse ohjeldamisele

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei keskendub täna ja homme Tallinna ja Tartu vahelisel maanteel sõidukite kiiruse mõõtmisele.
Politsei keskendub täna ja homme Tallinna ja Tartu vahelisel maanteel sõidukite kiiruse mõõtmisele. Foto: Birgit Itse /Järva Teataja

Neljapäeval ja reedel mõõdavad viis politseipatrulli 12 tundi järjest kiirust Tallinna ja Tartu maanteel. Suuremahulise kiirusemõõtmisega soovitakse rahustada liiklust suure liiklussagedusega maanteel.

«Valisime Tallinna ja Tartu vahelise maanteelõigu, sest see on suure liiklussagedusega ning tänavu seitsme kuuga juhtus seal mullusega võrreldes kümme rasket õnnetust rohkem. Tallinna ja Tartu vahelisel maanteel on tänavu surma saanud kolm liiklejat, neist kaks Harjumaal ja üks Jõgevamaal,» selgitas koha valikut politsei- ja piirivalveameti juhtivkorrakaitseametnik Sirle Loigo.

Loigo lisas, et kolme prefektuuri ühise kiirusemõõtmisega soovitakse näha, millist mõju suuremahuline liiklusjärelevalve roolikeerajale avaldab. «Juhid peavad pluss kümme kilomeetrit tunnis sõitmist normaalsuseks, seda nii maanteel kui ka linnas, kuid lubatud piirkiiruse lõhki sõitmine suurendab tõenäosust sattuda õnnetusse ja seda, et keegi saab surma. Eesmärk on sekkuda iga väiksema kiiruseületamise korral,» ütles Loigo.

Täna on patrullid maanteel kella 7–19. Homme alustavad nad kiirusemõõtmist kell 10 ning teevad seda peaaegu 12 tundi. Kokku on Tallinna ja Tartu vahel viis patrulli, kilomeetritel 7–42, 42–77, 77–112, 112–147 ning 147–182.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles