Augustiööl meenutatakse kirjameest ja tehakse kummardus Kitzbergi pruudile

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Augustiöö sündmused lõpetab Libahundijooks, millele antakse start minut enne pühapäeva saabumist.
Augustiöö sündmused lõpetab Libahundijooks, millele antakse start minut enne pühapäeva saabumist. Foto: Elmo Riig

Neljandat aastat korraldab Karksi-Nuia kultuurikeskus augustikuus "Augustiööd Augustiga", millega tähistatakse kirjamees August Kitzbergi sünniaastapäeva. Tänavu tehakse ettevõtmisega suur kummardus Kitzbergi majamuuseumi perenaisele Asta Jaaksoole, kes läks mullu manala teed. Kohalikud nimetasid teda alati hellitavalt Kitzbergi pruudiks.

11. augusti üritused saavad alguse keskpäeval koostöös August Kitzbergi muuseumi ja mittetulundusühinguga August Kitzbergi Sõprade Selts, kes korraldavad muuseumitundi.

Pärastlõunased, õhtused ja öised ettevõtmised on Karksi-Nuia kultuurikeskuses ja selle ümbruses.

Näitemängu programmis on kaheksa etendust, mida esitavad harrastusteatrid Elvast, Luunjast, Haapsalust, Viljandist, Hagerist, Mõisakülast ja Suure-Jaanist.

"Oluline on, et lavastus on eesti näitekirjaniku kirjutatud," lausus kultuurikeskuse juhtaja Kai Kannistu.

Hiljem pakub vaatamist tantsurühm Samm Sassis, kes toob lavale öötantsud. Näha saab näitusi ja suurelt leedekraanilt öökinos filmi "Libahundi needus".

Minut enne südaööd antakse Kitzbergi monumendi juures neljanda Libahundi jooksu start. Jooksjad lähevad mööda maanteeäärt Kitzbergi tubamuuseumini Maiele ning keeravad seal otsa ümber ja jooksevad tagasi. Distantsi pikkus on umbes kuus kilomeetrit ja rajale on oodatud ka kepikõndijad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles