Viljandis treeniv noortekoondis siirdub Euroopa turniirile

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti noorte käsipallikoondis sõidab Gruusiasse Euroopa meistrivõistluste valikturniirile.
Eesti noorte käsipallikoondis sõidab Gruusiasse Euroopa meistrivõistluste valikturniirile. Foto: Eesti käsipalli liit

Reedel alustab Eesti 18-aastaste noormeeste käsipallikoondis Euroopa meistrivõistluste teise divisjoni turniiri Gruusias. 2000. aastal ja hiljem sündinud Eesti noormeeste võistkonna vastasteks A-alagrupis on Šveits, Fääri saared, Makedoonia, Leedu ja Luksemburg. Kaks paremat pääsevad poolfinaali ning turniiri võitja kindlustab pääsme 2020. aasta U-20 finaalturniirile.

Sel nädalal Viljandis treeninglaagris olnud Eesti koondise peatreener on Marko Koks ning teda abistavad Kalmer Musting ja Elmu Koppelmann. Võistkonna koosseisus on mängijaid Tallinnast, Põlvast, Viljandist, Tapalt, Arukülast ja Kehrast. Viljandi spordikooli käsipalluritest on koondises Simon Drõgin ja Oliver Ruut.

«Oleme selle vanusega juba mitu aastat tööd teinud ja mullu mängisime Euroopa lahtistel meistrivõistlustel, kus saime tugevas seltskonnas viienda koha,» sõnas meeskonna peatreener ning lisas, et see annab põhjust olla mõõdukalt optimistlik, sest eelmisel aastal alistas meeskond näiteks Poola ja Iisraeli, kes tänavu mängivad EM-i finaalturniiril 16 parema seas.

Eesmärkidest rääkides kinnitas Koks, et madalamat kui alagrupis kahe hulka jõudmist ehk poolfinaali pääsu ei saa sihiks seada. «Usun, et see ei ole utoopiline eesmärk, ehkki kõiki vastaseid ei tunne. Kindlasti on šveitslased tugevad ja nemad on meil kohe avamängus vastas. See annab juba parema pildi meie seisukorrast ja võimalustest,» lisas Koks.

Tema sõnul on ettevalmistus läinud kenasti, seljataga on kolm treeninglaagrit ning viimatises peeti treeningmänge Viljandi HC-ga.

Eesti koondis sõidab Gruusiasse kolmapäeval, esimese mängu peavad eestlased seal reedel Šveitsiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles