Lossimägede sfinksil on lootust nina tagasi saada

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järve poolt vaadates parem müüripool on konserveeritud möödunud aastal, vasak ootab oma järge. Monika Vestman uurib kivimürakaid, mis näivad justkui tahtejõu varal omal kohal püsivat, kuid ometi ei kavatsegi raskusjõule alluda.
Järve poolt vaadates parem müüripool on konserveeritud möödunud aastal, vasak ootab oma järge. Monika Vestman uurib kivimürakaid, mis näivad justkui tahtejõu varal omal kohal püsivat, kuid ometi ei kavatsegi raskusjõule alluda. Foto: Margus Haav

Peagi alustab Viljandi ordulinnuse varemetes tööd osaühing Maakivist, kelle meistrimehed jätkavad Kirsimäe müürijupil töid täpselt sealtsamas, kus mullu pooleli jäi.

Kõnealune müür ahvatleb ilmselt kõige rohkem turnima ning selle otsa ronitaksegi sageli nii vaadet imetlema kui ka pildistama. Hoolimata sellest ja lahingurikkast ajaloost ei ole müür järele andnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles