Politsei alustas Samoa petukõnede asjus kriminaalmenetlust

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei alustas Samoa petukõnede asjus kriminaalmenetlust.
Politsei alustas Samoa petukõnede asjus kriminaalmenetlust. Foto: Postimees

Juuli keskel kahel päeval levima hakanud petukõned Samoa suunakoodiga numbritelt tõid kaasa kriminaaluurimise.

Politseile ühelt sideettevõttelt laekunud avalduse alusel käivitasid korrakaitajad kriminaalmenetluse kunstlikult genereeritud massilise kõneliikluse kelmusejuhtumi uurimiseks. Nimelt selgus, et ajavahemikul 22. juulist 23.juulini laekus avaldaja klientidele suur hulk kõnesid Samoa suunakoodiga numbritelt, kusjuures ligi 2400 heauskset inimest helistas tundmatule numbrile tagasi, mis tõi neile kaasa eritariifiga arveid.

"Esialgsetel andmetel on avaldaja klientidele tekitatud kahju ligi 2700 eurot. Kuna on käimas võimaliku kelmusejuhtumi uurimine, siis sellisel viisil saadud raha petukõnede korraldajateni ei jõua, kuna sideettevõte ei pea nimetatud raha operaatorile üle kandma," märkis Põhja prefektuur.

Kriminaalasja kohtueelset menetlust viib läbi Põhja prefektuuri kriminaalbüroo kelmuste ja küberkuritegude talitus ning juhib Põhja ringkonnaprokuratuur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles