Ilmateenistus avab looduse päeval uksed

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
18. august on Eesti looduse päev. Pildil ilmateenistuse ilmaprognooside osakonna asejuhataja Külli Loodla kuuliga, millega mõõdetakse päikesepaiste kestust.
18. august on Eesti looduse päev. Pildil ilmateenistuse ilmaprognooside osakonna asejuhataja Külli Loodla kuuliga, millega mõõdetakse päikesepaiste kestust. Foto: Mihkel Maripuu

Loodusega seotud asutuste ja ühenduste kingina Eesti Vabariigi 100. aastapäevaks tähistatakse 18. augustil Eesti looduse päeva. Keskkonnaagentuuri riigi ilmateenistus avab sel puhul huvilistele uksed Tallinn-Harku aeroloogiajaamas ning Tartu-Tõravere meteoroloogiajaamas.

Huvilistele antakse ülevaade ilmavaatlustest ning saab tutvuda tänapäevaste ja ajalooliste mõõteseadmetega. Programm on üles ehitatud selliselt, et sobib nii täiskasvanule kui ka lapsele. Osa ekskursioonist on õues ja osa ruumides, seega palutakse riietuda vastavalt ilmale. Ekskursioon on eestikeelne ja tasuta.

Et kohtade arv on piiratud, palutakse kindlasti end eelregistreerida: https://www.keskkonnaagentuur.ee/et/node/2851

Ühte rühma mahub 20 täiskasvanut ning lisaks ka lapsed, ekskursioon kestab poolteist kuni kaks tundi. Ekskursioonid algavad kell 10, 13 ja 15. Tallinn-Harku aeroloogiajaam asub aadressil Paldiski maantee 245, Tallinn ja Tartu-Tõravere meteoroloogiajaam aadressil Torni tänav 4, Tõravere, Tartumaa.

Eesti looduse päeval kutsuvad looduskeskused, muuseumid, ühingud ja seltsid tutvuma ligi poolesaja võimalusega, kuidas Eesti loodust paremini tundma õppida, väärtustada ja hoida. Sel päeval juhendavad parimad giidid üle Eesti kümneid matku, töötube ja loodusvaatlusi. Eesti looduse päeva programmiga saab lähemalt tutvuda www.ev100.ee/et/eesti-looduse-paev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles