Ekleeritest. Tummine tükk, glükoosipomm ja klassika

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ormissoni ekleerid
Ormissoni ekleerid Foto: HEGE-LEE PAISTE

Hiljuti valminud Park Hotell Viljandi juurde kuulub restoran Ormisson. Hotellihoone rajaja Andreas Ormissoni poja, silmapaistvamate pallaslaste hulka kuulunud maalikunstniku ja kunstipedagoogi Villem Ormissoni järgi nime saanud paiga kondiitritoodete letis on tähtsal kohal ehk ülemisel riiulil ekleerid. Sorte on kolm. Sakala kaheliikmeline nädalavahetuse valvurite tiim ostis igast ühe, lasi heal maitsta ja valas sõnadesse oma vahetud emotsioonid.

Kolm kooki, kolm elamust

Kui lähtuda tõekspidamisest, et rohkem on rohkem, siis on vaarikatega ekleer juba ette võitnud. Nii-öelda põhiosas ülejäänud kahe keedutainakoogiga sama suur, ent koheva kreemi ja muidugi marja võrra kõrgem tükk on päris tubli.

Tagasi üles