Tuhanded vääriskalad lasti kasvama

Berit Tugi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Kobin (paremal) on tõeline kalaentusiast ning talle teeb rõõmu, et järves on jälle angerjaid juures.
Taavi Kobin (paremal) on tõeline kalaentusiast ning talle teeb rõõmu, et järves on jälle angerjaid juures. Foto: HEGE-LEE PAISTE

Eile kell 16.23 lasi Taavi Kobin Viljandi järve 5000 angerjamaimu. Annetajate abiga korraldatav aktsioon kestab juba kolmandat suve ning Viljandi järve tahetakse lasta koguni 50 000 angerjat, et kaluritel oleks paari aasta pärast siit midagi väärtuslikku püüda.

Angerjamaimud toodi Viljandi järve äärde kaussvannides Viiratsi angerjafarmist, kus neid ette kasvatatakse, et nad oleksid tugevamad kui otse Prantsusmaalt või Inglismaalt saabudes. «Nad on alguses väga väikesed. Nüüd on nad ikka sellised sõrmejämedused, tunduvalt vastupidavamad ja saanud juba meie kandi vett ka maitsta,» rääkis aktsiooni vedav Taavi Kobin, kellele kuulub kalastustarvete pood Kalastusparadiis. «Transpordiaeg on väga lühike, nelja minutiga tulime Viiratsist Viljandi järve äärde, ja seetõttu on angerjate aklimatiseerumine kiire. Samas järve ääres on nendega rohkem aega tegutseda,» nentis Kobin ning lisas, et kusagilt teisest riigist toomine kujuneks stressirikkamaks. «Me pole märganud, et kas või üks kala tuhandest oleks sisselaskmise ajal hinge heitnud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles