Paistus katsuvad rammu nii mehed kui ka naised

Hans Väre
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paistu külapäevade kavas on mitu spordiala, muu hulgas Holstre–Paistu maanteejooks. Pilt on tehtud mullu.
Paistu külapäevade kavas on mitu spordiala, muu hulgas Holstre–Paistu maanteejooks. Pilt on tehtud mullu. Foto: Elmo Riig

Sel nädalavahetusel tähistab Paistu küla 784 aasta möödumist esmamainimisest. Nagu ütleb kunagine Paistu vallavanem, praegu Viljandi abivallavanema ametit pidav Ene Saar, ei ole külapäevi küll nii kaua peetud, kuid nendegi ajalugu ulatub üsna kaugele, sest esimest korda kutsuti rahvas kokku 1987. aastal.

Paistu külapäevad on alati silma paistnud sellega, et suurt rõhku pannakse spordile, ja erand pole ka tänavune kokkusaamine. Täna kell 12 antakse jooksustart lastele, kell 14 aga Holstre–Paistu maanteejooksul osalejatele.

«Kui külapäevadega algust tegime, siis rahvas tahtis nii, et esimesel päeval oleks rõhk spordil. Õhtul on pidu ja pühapäeval saab rahulikumalt võtta – siis on kirikus kontsert,» tutvustas Saar, kes on ka üks külapäevade korraldajaist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles