Hästi õnnestunud koduveiniga võib asjatundjadki ära petta

Martti Reinet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ave Alvre ja Koit Peters on eelmisel aastal valmistatud rabarberi-maasikaveiniga väga rahul, kuid oma lemmikveini nad veel välja pole mõelnud.
Ave Alvre ja Koit Peters on eelmisel aastal valmistatud rabarberi-maasikaveiniga väga rahul, kuid oma lemmikveini nad veel välja pole mõelnud. Foto: Marko Saarm

Viljandi vallas Roo talus elava pere aiasaadused jõuavad veiniriiulile, kust võib leida uljaid maitseid õuntest ja maasikatest karusmarjade ja astelpajuni. Kodupruulijad on heast vastukajast tiivustatult otsustanud hakata kõigile nõuetele vastavat käsitööveini tegema.

Ave Alvre, kes on Võrtsjärve äärest pärit ja ostis Roo talu 2005. aastal, ning tema elukaaslane Koti Peters olid mõnda aega veiniteos kätt proovinud ning otsustasid tänavu osaleda Eesti väikepruulijate käsitööveinivõistlusel. Paraku olid selleks ajaks paremad veinid otsa saanud ja välja sai minna keskpärastega.

«Konkursil meil väga head punktid ei olnud,» tõdes Koit Peters, kuid märkis, et osalemine oli viimase hetke otsus.

Ave Alvre selgitas, et väikesest nõust ei tule lihtsalt nii palju veini, et pikemaks ajaks jätkuks. «Pigem võib sellest ettevõtmisest kunagi saada pensionikindlustus,» nentis ta.

«Konkursil meil väga head punktid ei olnud,» tõdes Koit Peters, kuid märkis, et osalemine oli viimase hetke otsus.

Ave Alvre selgitas, et väikesest nõust ei tule lihtsalt nii palju veini, et pikemaks ajaks jätkuks. «Pigem on see pensionikindlustus,» nentis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles