Ühel peiedelt kainenema viidutest osutus narkotest positiivseks (3)

Hans Väre
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ühel seitsmest inimesest, kelle politsei viis pühapäeval Mureli tänaval ülekäte läinud peiedelt kainenema, osutus narkoproov positiivseks.

Viljandi piirkonnapolitseinik Meelis Lill tõdes, et seltskonnale tehtud narkoproovidest üks oli positiivne ning reageeris kanepile ja kokaiinile.

"Tegu oli mehega, kes on sarnase rikkumise tõttu kohalikele korrakaitsjatele ka varasemast tuttav ning saanud toonagi karistada. Talle määrati selgi korral väärteomenetluses väikeses koguses narkootilise aine ebaseadusliku käitlemise eest rahatrahv, sedapuhku 200 eurot," rääkis Lill.

Politsei pressiesindaja Kerly Virk täpsustas, et kiirtest tuvastab narkootilise aine tarvitamist, kuid see võis juhtuda ka mitu nädalat tagasi. "Ehk siis testi tulemustest lähtudes ei saa väita, nagu oleks ainet tarvitatud möödunud nädalavahetusel peiepeol. See võis olla ka üritusele eelnenud ajal."

Laupäevase rehvipõletamise ja pühapäevase öörahurikkumise osas käivad menetlused avaliku korra rikkumist käsitleva paragrahvi alusel. Neis juhtumites on üksikasjad veel selgitamisel. Politseile teatati korra- ja rahurikkumisest alles pühapäeval, varem kelleltki tähelepanekuid ja pretensioone ei laekunud.

Lille sõnul käisid piirkonnapolitseinikud veel tagantjärele kohalike elanikega suhtlemas ning uurimas, kas ja kuidas selline peiepidu nende igapäevaelu mõjutas või häiris. Inimestega suheldes selgus, et paljud olid nädalavahetusel kodust ära ja paikseks jäänud ei täheldanud sel nädalavahetusel midagi kriitilist, vaid kuulsid sellest vahejuhtumist alles tagantjärele meedia vahendusel.

Politsei on ka korduvalt asjaosaliste endiga suhelnud ning tagantjärele tunnistavad nad, et raske uudis sõprade surmast ja nende ärasaatmiseks korraldatud peiepidudel tarvitatud alkohol tegid oma töö.

"See mõistagi ei õigusta korrarikkumist ning vaevalt lahkunudki selle üle oleks uhkust tundnud, et nende auks korraldatud koosviibimine osale arestimajas ning nõnda suure negatiivse meediatähelepanu ja avaliku hukkamõistuga lõpeb," lausus Lill.

Pühapäeval saadeti Viljandi Jaani kirikust ära Einar Kerner ja laupäeval Viljandi krematooriumist Allar Hansson, kes surid juuli keskel Odessa hotellitoas esialgsetel andmetel narkootikumide tarvitamise tagajärjel. Mõlemad mehed elasid Mureli tänaval.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles