Villapesijad otsitakse tikutulega taga

Eda Kivisild
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Murese talu perenaine Mirja Arm suudab ise pesta vaid 50 kilo villa, talu käsitöö tarbeks oleks tal vaja aga 200 kilo. Villapesijaid pole paraku võtta kusagilt, sest vanad lähevad pensionile ja uusi peale ei tule.
Murese talu perenaine Mirja Arm suudab ise pesta vaid 50 kilo villa, talu käsitöö tarbeks oleks tal vaja aga 200 kilo. Villapesijaid pole paraku võtta kusagilt, sest vanad lähevad pensionile ja uusi peale ei tule. Foto: Marko Saarm

Kui vanasti oli lambavill lõnga valmistamiseks oluline tooraine, siis praegu on see lambakasvatajatele muutunud pigem kõrvalsaaduseks.

Juuli algul avaldas Murese talu perenaine Mirja Arm Facebookis teate, et annab ära äsjapügatud lambavilla. «Peamine põhjus on selles, et villapesemine on kulukas ja aeganõudev töö,» ütles perenaine ja selgitas, et peab villa pesema kodus kas käsitsi või pesumasinas. Kõigepealt tuleb see sorteerida ja puhastada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles