Noored ettevõtjad saavad preemiale kandideerida

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2017. aastal sai noore ettevõtja preemia Kristel Kruustük osaühingust Testlio.
2017. aastal sai noore ettevõtja preemia Kristel Kruustük osaühingust Testlio. Foto: Sander Ilves

Eesti Kaubandus-Tööstuskoda ja Swedbank ootavad kuni 35-aastasi Eesti ettevõtjaid kandideerima 5000 euro suurusele noore ettevõtja preemiale. Preemia ja aasta noore ettevõtja tiitli annab president Kersti Kaljulaid kätte 4. oktoobril Eesti ettevõtlusauhindade galal.

Swedbanki ettevõtete panganduse juht Liisi Himma sõnul on ettevõtlus meie majanduse kasvumootor ning seetõttu on just uute ettevõtjate pealekasv ääretult oluline. «Tõstsime tänavu konkursi vanusepiiri 35 aastani, sest silmapaistvate saavutusteni jõudmiseks on lisaks julgele pealehakkamisele vaja ka veidi aega. Ettevõtte loomine ja kasvatamine on keeruline ja pühendumist nõudev töö,» rääkis Himma.

Kaubandus-tööstuskoja peadirektor Mait Palts julgustas kõiki, kes teavad mõnd noort ja tegusat ettevõtjat, neid ka konkursile esitama, sest see annab võimaluse märgata ja tunnustada noori ettevõtjaid, kelle teod mõjutavad Eesti ettevõtlusmaastikku.

Noore ettevõtja preemia konkurss on mõeldud kuni 35-aastasele Eestis registreeritud ettevõtte omanikele ja juhtidele, kes on paistnud silma oma ettevõtte hea käekäigu kindlustamise või oma toodete, teenuste või tehnoloogiate uuendusliku kasutamisega ning kes juba ekspordivad või omavad ekspordipotentsiaali.

Kandideerimiseks tuleb 7. septembriks saata e-posti aadressil konkurss@koda.ee digitaalselt allkirjastatuna motivatsioonikiri ning ankeet, mille saab alla laadida siit.

Oma kandidatuuri võivad esitada ettevõtjad ise, nende töötajad, kliendid või erialaorganisatsioonid ja teisedki. Konkursile esitatud kandidaatide hulgast valib võitja välja korraldaja organisatsioonide ja ettevõtjate esindajatest koosnev komisjon. Preemiat rahastab Swedbank Eesti.

Noore ettevõtja preemia konkurssi korraldatakse juba neljandat korda. 2015. aastal pälvis tiitli ja preemia Indrek Ulst osaühingust Mooncascade, 2016. aastal sai tunnustuse Markus Villig ettevõttest Taxify ning 2017 sai noore ettevõtja preemia Kristel Kruustük ettevõttest Testlio.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles