Oma maitse järgi timmitud jäätis

Katrin Uuspõld
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kas valada jäätisevormi mahla ja püreestatud marju oma aiast või proovida eksootilisemaid kombinatsioone, millesse on lisatud ka kookospiima või vahukoort? Lemmik selgub katsetades!
Kas valada jäätisevormi mahla ja püreestatud marju oma aiast või proovida eksootilisemaid kombinatsioone, millesse on lisatud ka kookospiima või vahukoort? Lemmik selgub katsetades! Foto: Liisa Käiväräinen

Ole sa väikelapse ema, kes tahab, et järeltulija võimalikult palju vitamiine ja võimalikult vähe valget suhkrut saaks, puhaste maitsete austaja või lihtsalt usin inimene, kes aiast, metsast ja turult saadavatest marjadest jahutavat maitseelamust tahab nautida – enda tehtud jäätis sobib kõigile.

Pamela Maran, kes andis hiljuti välja kaks valge suhkruta magustoitude raamatut, naljalt poodi jäätise järele ei lähe. Ta lihtsalt võtab selle oma külmkapist ja kinnitab, et ilma jäätisemasina ja suurema möllamiseta on tõesti igaühel võimalik saada meelepärast jäist maiust.

Algajal sobib hästi ette võtta banaanijäätis. Pole muud kunsti kui viilutada küps banaan, lõigud külmutada (viis-kuus tundi), lasta neil umbes kümme minutit toatemperatuuril seista ning saumiksriga püreestada – ja valmis!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles