Veisjärve muda hoiab oma haardes kohalike paate (1)

Kristi Tirmaste
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Mõts üritas muda sügavust mõõta mitme meetri pikkuse tokiga ning hindas, et kandev põhi võib olla umbes seitsme meetri sügavusel.
Robert Mõts üritas muda sügavust mõõta mitme meetri pikkuse tokiga ning hindas, et kandev põhi võib olla umbes seitsme meetri sügavusel. Foto: Marko Saarm

Seda, et Veisjärves vesi nii hullusti taandunud oleks kui praegu, ei ole oma sõnul näinud isegi üle 50 aasta järvel käinud mees. Kohal, kus varem tema paat vees seisis, laiub nüüd mudaväli.

Lapsepõlvest saati Veisjärvel käinud Robert Mõtsa paat on mutta nii kõvasti kinni jäänud, et seda ei saa liigutada ei ühele ega teisele poole. Tema sõnul on ümbruskonnas teisigi sama murega inimesi. Mõts proovis mitmemeetrise puutoika abiga mudakihti mõõta ning hindas selle paksuseks ligikaudu seitse meetrit.

Veepiir on mitme meetri kaugusel, kuid ka seal on vesi Mõtsa arvates väga madal. «Olukord on katastroofiline,» nentis ta.

Vaatepilt ei ole kohalikele siiski kuigi võõras. Nimelt on järve veetase kõikunud juba aastakümneid ning tänavune kuiv suvi on olukorda vaid võimendanud.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles