Disainitudengid ehitavad öömajaga silda

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tudengid ehitavad eelmise aasta suvekoolis valminud ujuvsaunale omapärase puidust silla, mis pakub vajadusel teelisele öömaja.
Tudengid ehitavad eelmise aasta suvekoolis valminud ujuvsaunale omapärase puidust silla, mis pakub vajadusel teelisele öömaja. Foto: Elmo Riig

Eesti kunstiakadeemia (EKA) sisearhitektuuri osakonna ja arhitektuuribüroo b210 korraldatud suvekool FLOODED (inglise keeles üleujutatud) on Soomaal kolmandat korda.

Osalema valitud tudengid läbisid tiheda konkursisõela ning sel korral jäi pinnale tudengeid lisaks Eestile 13 riigist. EKA tudengeid on grupis vaid kaks, ülejäänud on pärit maailma tippu kuuluvatest arhitektuuri- ja disainikoolidest. Teisipäeval alanud suvekool jõuab oma kulminatsioonini 10. augustil, mil avatakse sel aastal valmiv projekt.

Suvekooli rajaja ja ühe juhi, EKA sisearhitektuuri osakonna professori Hannes Praksi sõnul tabas teda esmalt positiivne ehmatus, kui nägi, et kandideerijad on tunnustatud õppeasutustest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles