Talupidaja kui modernne inimene inspireeris näitust

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Toimumata jäänud tulevike” autorid võtsid oma uurimistöö allikaks 1927. aastast kuni II maailmasõjani ilmunud ajakirja Taluperenaine. Anu Raud aitas konstrueerida teemakohaseid arhitektuurseid makette.
“Toimumata jäänud tulevike” autorid võtsid oma uurimistöö allikaks 1927. aastast kuni II maailmasõjani ilmunud ajakirja Taluperenaine. Anu Raud aitas konstrueerida teemakohaseid arhitektuurseid makette. Foto: HEGE-LEE PAISTE

Laupäeva pärastlõunal kogunesid kultuurisõbrad Heimtali muuseumisse, kus avati näitus «Toimumata jäänud tulevikud».

Väljapaneku uurimistöö allikas on 1927. aastast teise maailmasõjani ilmunud ajakiri Taluperenaine, mis haris oma lugejaid arhitektuuri ja sisekujunduse teemadel ning elustiili ja argielu küsimustes. Näitus vaatab tagasi modernismi mõjule Eesti Vabariigis XX sajandi esimestel kümnenditel ning loob ajakirjas leiduva ainetel arhitektuurseid makette igapäevaelu stseenidest, mis toimumata jäid. Näitusel eksponeeritakse väljavõtteid ajakirjast, nende ainetel konstrueeritud arhitektuurseid makette ning koostöös Anu Rauaga sisekujunduse elemente muuseumi kogudest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles