Rahvaloendajad alustavad tööd veebruaris

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Statistikaamet teatas, et rahvaloendajad alustavad Eestis tööd veebruari keskpaigast ning praegu ukse taha tulevad ja end rahvaloendajana tutvustavad inimesed on petised.

«Meieni on jõudnud teated, et mõnel pool Eestis on juba käidud ukselt uksele ja esitletud end rahvaloendajana,» rääkis statistikaameti rahva- ja eluruumiloenduse projektijuht Diana Beltadze. «Õnneks on inimesed teadnud, et rahvaloendajad hakkavad kodudes käima alles veebruaris, ega ole end rahvaloendajana esitlenud inimest sisse lasknud.»

Eile jõudis avalikkuse ette vähemalt kaks juhtumit, kus Tallinnas olid petised üritanud rahvaloendajana esinedes inimeste eluruumidesse pääseda. Vähemalt ühte korterisse pääseski pettur sisse ning esitas küsimusi korteriomaniku perekonna, majandusliku seisu, kinnisvara ja töökoha kohta.

Rahvaloenduse välitööde juht Maris Post rõhutas, et enne 16. veebruari ei käi ringi ainsatki rahvaloendajat. «Tähtis on meelde jätta, et meie rahvaloendajad esitavad alati statistikaameti välja antud pildiga töötõendi ja kannavad rahvaloenduse sümboliga salli,» selgitas Maris Post.

Eestis kestab rahvaloendus tänavu 31. detsembrist järgmise aasta 31. märtsini. Jaanuarist algab elektrooniline rahvaloendus ehk e-loendus, kus Eesti alalised elanikud saavad vastata küsimustikule internetis. Nende inimeste juurde, kes on osalenud e-loendusel, rahvaloendajad ei lähe.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles