Raamatukogu sai uued ruumid

, ajalehe «Lõuna-Mulgimaa» toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veerandsada aastat Mõisakülas raamatukoguhoidja ametit pidanud Lija Kornis andis uutes ruumides esimesed raamatud laenuks pensionär Asti Murikule.
Veerandsada aastat Mõisakülas raamatukoguhoidja ametit pidanud Lija Kornis andis uutes ruumides esimesed raamatud laenuks pensionär Asti Murikule. Foto: Meelis Sõerd

Mõisaküla linnaraamatukogu sai kohalikus koolimajas nüüdisaegsed ruumid.

«Siin on tunduvalt ilusam kui vanas majas ja siia on parem tulla ka,» arvas pensionärist mõisakülalane Asti Murik. Tema oli esimene, kes pisut pärast avamist raamatukoguhoidjalt Lija Korniselt raamatuid laenas.

«Nii häid ja avaraid töötingimusi mul kahes vanas majas ei olnud,» rõõmustas raamatukoguhoidja Lija Kornis, keda õnnitleti ka hiljutise veerandsaja aasta tööjuubeli puhul.

Raamatukogu juhataja Evi Oissar rääkis, et kõik trükised on vanast majast ära toodud. Jääb üle vaid loota, et uued ruumid meelitavad kohale palju lugejaid.

Kakskümmend kuus tuhat eksemplari pidid vanas puumajas mahtuma vaid pisut rohkem kui sajale ruutmeetrile. Nüüd on raamatukogu päralt ligi kolmsada ruutmeetrit. Ruumi jätkub ka linna avalikule internetipunktile kahe arvutiga.

Kohe avamispäeval panid Evi Oissar ja Mõisaküla kooli õpetaja Eha Ermits raamatukokku üles Anneli Sepa koostatud näituse, mis on pühendatud Mõisaküla lähistel Ipikis elanud eeposte tõlkija, luuletaja ja kunstniku Rein Sepa 90. sünniaastapäevale. Näitus jääb üles kuuks ajaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles