Terviseamet kõrvaldas turult seitse ohtlikku toodet  

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõudepesumasina tabletid Minel sisaldasid lubatust suuremas koguses fosforit.
Nõudepesumasina tabletid Minel sisaldasid lubatust suuremas koguses fosforit. Foto: Kuvatõmmis

Terviseamet on järelevalve toimingute käigus tänavu turult kõrvaldanud seitse toodet, mis võisid olla ohtlikud inimese tervisele või teda ümbritsevale keskkonnale.

Kõrvaldatud toodete hulgas olid nõudepesumasina tabletid, kosmeetikatooted ja üks mänguasi.

Saksamaal toodetud nõudepesumasina tabletid Minel sisaldasid näiteks lubatust suuremas koguses fosforit, mis võib keskkonda sattudes põhjustada veekogude eutrofeerumist, mõjudes negatiivselt kalade ja teiste veeloomade elukeskkonnale.

Hiinas toodetud mänguasja Panda Rattle küljest eraldusid katsetamise ajal osakesed, mis võiksid sattuda väikese mängija hingamisteedesse ja põhjustada lämbumist.

Kosmeetikatoodete turult kõrvaldamise põhjused olid erinevad, neist osa sisaldas lubatust suuremas koguses allergiat esile kutsuda võivaid aineid. Sellisteks osutusid Prantsusmaal toodetud kreem Lovea SPF 30 Haute Protection, Ukrainas toodetud tervistav kreem-palsam taruvaiguga ja  Ameerika Ühendriikides toodetud imetamiskreem Palmer’s.

Poolas toodetud ripsmeseerum Joyskin sisaldas ainet, mis võib põhjustada silmade ja naha ärritust või ülitundlikkust.  Hiinas toodetud kreem Yiganerjing sisaldas aga ainet, mille kasutamine on kosmeetikatoodetes hoopis keelatud.

Sel aastal turult kõrvaldatud ohtlike toodetega saad lähemalt tutvuda siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles