Eestlased läkitasid mullu üle 11 miljoni postisaadetise  

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2017. aastal edastati Eestis 11,1 miljonit saadetist.
2017. aastal edastati Eestis 11,1 miljonit saadetist. Foto: Elmo Riig

Konkurentsiameti iga-aastasest postiteenuste valdkonna aruandest ilmneb, et 2017. aastal edastati Eestis saadetisi kokku 11,1 miljonit ühikut, mida on võrreldes eelmise aastaga 16 protsenti rohkem ning suurim mahukasv, lausa üle 53 protsenti, toimus rahvusvaheliste riigist väljuvate saadetiste sektoris.

Kogu postiteenuste käibest (126 miljonit) moodustas kullerpostiteenus ligi 60 protsenti, mille mahud on aastaga tõusnud ligi 30 protsenti. Nii riigis kui rahvusvaheliselt on mahult suurim teenuse osutaja DPD.

DPD Eesti tegevjuhi Rainer Rohtla sõnul nõutakse Eesti inimeste järjest aktiivsema e-poodlemise tõttu pakiveo teenus üha nõutum ning kasvu võib ennustada ka edaspidiseks.

Riigist väljuvaid saadetisi oli möödunud aastal kokku üle 1,3 miljoni ning see tähendab kasvu üle 53 protsendi varasema aastaga võrreldes. Riigisiseste saadetiste ja riiki saabuvate saadetiste arv 2,7 miljonit kasvas vastavalt 4 ja 40 protsendi võrra.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles