Piirkonnajuhiks soovijaid on üle kahesaja

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viljandi ringkonnas kandideerib aasta lõpul algava rahvaloenduse kuue piirkonnajuhi kohale 223 inimest. Seega on ühele kohale 37 kandidaati.

«Konkurss tuli üle ootuste tihe ning on väga tugevaid kandidaate,» oli rahvaloenduse Viljandimaa piirkonna juht Kristi Siimso rahul. «Lõpliku valiku teeme 16. novembriks, aga vestlused lõpetame ilmselt üsna pea. Tahame jätta inimestele võimaluse rahvaloendajaks  kandideerida, seetõttu teatame oma positiivsetest otsustest kindlasti enne 3. novembrit.»

Töökonkursiga otsitakse Viljandimaal 90, Viljandi ringkonnas aga 132 rahvaloendajat.
Rahvaloendajaks saab kandideerida 3. novembrini. Töö algab 6. veebruaril põhjaliku koolitusega. Küsitlemist alustavad rahvaloendajad 16. veebruaril.

Rahvaloendus kestab 31. detsembrist 31. märtsini. Esimese kuu jooksul leiab aset elektrooniline rahvaloendus ehk e-loendus, kus Eesti alalised elanikud saavad vastata küsimustikule internetis. Viimase kümne aastaga on Eestis kindlalt fikseeritud sünnid ja surmad, kuid pole usaldusväärseid andmeid väljarände kohta. Eesti alal loendatakse rahvast 11. korda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles