Zetod said kulbid kaenlasse

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viljandi pärimusmuusika lõikuspeol jagatud Eesti etnomuusika auhindadest läksid pooled Zetodele. Selle bändi viimase aja loomingulist tegevust kroonisid parima ansambli, albumi ja laulja tiitel.

Eesti pärimusmuusika keskus ja Raadio 2 andsid Etnokulpideks ristitud auhindu kolmandat korda. Võitjad selgitati välja Raadio 2 kodulehel korraldatud rahvahääletusel, millest võttis osa tuhatkond inimest.

Zetodele tõi parima albumi Etnokulbi mullu ilmunud kauamängiv «Lätsi sanna». Hääletajad valisid Zetod parimaks ansambliks ja selle eestvedaja Jalmar Vabarna parimaks lauljaks. Parima instrumentalistina säras ansamblites Paabel, Ro:Toro ja Sw(f)Est toru- ja parmupilli, vilesid ning sopransaksofoni mängiv Sandra Sillamaa.

Armastatuimaks looks tituleeriti suvel tegevuse lõpetanud ansambli Vägilased käsitlus tuntud pärimuslikust laulumängust «Kes aias».

Pärimusmuusika keskus pärgas Vägilasi eripreemiaga panuse eest eesti pärimusmuusikasse.

Parima holalauliku tiitli sai Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia lõpetanud Mari Pokinen, kellel ilmus eelmise aastavahetuse aegu debüütalbum «22».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles