Rehvimüüjad trotsivad defitsiiti

Karl-Eduard Salumäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Suurenenud nõudluse tõttu on siinsete rehvimüüjate laovarud kokku tõmbunud, kuid ükski klient talverehvideta siiski ei jää.

Nii Aalux Rehvide müügijuht Indrek Suve kui Vana-Võidu autokeskuse juhatuse liige Indrek Karus ütlesid, et märgatavalt suurenenud nõudluse tõttu püüavad rehvitootjad esmajoones suurte turgude vajadusi rahuldada ning Eesti-sugusesse riiki tarnimine on sellepärast tagaplaanil. Laadungid hilinevad, laovarud on seetõttu vähenenud ning kindlat rehvimudelit osta soovivale kliendile ei pruugi sobivas mõõdus eksemplare leida.

«Päris nii aga ikka ei ole, et keegi jääbki ilma rehvideta. Mingi lahenduse kindlasti leiame,» lausus Indrek Suve.

Seda, et raskustest hoolimata toime tullakse, kinnitas ka Indrek Karus. «Tänu sellele, et oleme oma valikusse võtnud uusi tootjaid ja mudeleid, on puudujääki umbes veerandi võrra. Muidu oleks rehve poole vähem kui vaja,» rääkis Karus ja lisas, et igaühele otsitakse mõne tootja sobivas mõõdus rehvid.

Rääkides sellest, miks on rehvide nõudlus eelmiste aastatega võrreldes hüppeliselt kasvanud, tõid Suve ja Karus välja mitu põhjust.

«Inimestel on aasta-paari taguse ajaga võrreldes pisut rohkem raha ja eks eelmised käredad talved ole natuke ära ka hirmutanud,» hindas Suve. Karus leidis aga, et peamine põhjus on meist ida pool paiknevate riikide kiire autostumine.

Toornafta hinna tõusu tõttu on hüppeliselt kallinenud ka rehvid. Indrek Karuse rääkis, et paari aasta tagusega võrreldes on tootjad hinda tõstnud umbes 25 protsenti.

«Ega tulevikus paremaks lähe,» sõnas Karus talverehvide saadavuse ja hindade kohta ning lisas, et Eestis on olukord paljude teistega võrreldes isegi hea.

«Vaatasin hiljuti Leedu kolleegide laovarusid ja neid sisuliselt pole,» teadis ta öelda. See on tingitud sellest, et Leedus pruugitakse Kesk-Euroopa mudeleid. Eestisse tuuakse Põhjamaadesse mõeldud rehvimudeleid, mille järele nii suurt nõudlust pole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles