Hooletud majaomanikud saavad täna trahvi

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Libe tänav.
Libe tänav. Foto: Aivar Aotäht / Sakala

Viljandi raekotta on täna oodatud trahviotsust kätte saama need majaomanikud, kes novembri lõpul lumetormi ajal jätsid oma krundi äärse kõnnitee lahti lükkamata.


«Seadus ei luba trahviotsust väljastada enne, kui olen majaomanikuga silmast silma kohtunud,» lausus Viljandi heakorrainspektor Rina Niitav. Ta ei osanud aga ennustada, kui paljud kutse saanud omanikest täna linnavalitsusse tulevad.


Varem on Niitav öelnud, et trahvib neid hooletuid majaomanikke, kes on pidevalt eiranud seadust, mille järgi peab majaomanik oma kinnistuga piirnevat kõnniteed hooldama. Trahvisummadena on ta maininud 200-2000 krooni.

Tõenäoliselt võib aga karistus suureneda, sest samad majaomanikud pole midagi ette võtnud ka praegu valitseva libeduse vastu.

Niitavi selgitusel tuleneb majaomaniku kohustus hoolitseda oma kinnistuga piirneva kõnnitee eest teeseadusest. "Linnas, alevis ja alevikus on teega külgneva territooriumi kasutaja kohustatud tegema heakorratöid sõidutee ja vastava territooriumi vahel oleval kõnniteel," tsiteeris inspektor seadust.

Niitav tõdes, et olukord linnatänavatel on päris halb. Suurem osa inimesi on siiski üritanud jääga võidelda, sel ajal kui mõned jätavad oma kohustuse teadlikult täitmata. «Loodus on taas ühe ekstreemsuse välja pakkunud,» nentis Niitav. «Tean, et sellise jää vastu saada on raske, sest kui tänavajupp saabki korda, jäätub see kiiresti taas.»

Heakorrainspektori tähelepanekut mööda osteti eile toidupoodidest palju soola, sest selle mahapuistamine on üks võimalus, kuidas musta jää vastu saada.

Väga libedad on praegu ka need kõnniteelõigud, mille eest peab hoolitsema linnavalitsus. «Saatsime hooldusfirma töömehed just uuesti tänavatele, sest kaebusi on tulnud just Männimäelt,» sõnas Viljandi abilinnapea Rein Triisa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles