Turuplatsi eskiisi leidmisega on kiire

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turuplatsi ehituseks mõeldud raha vähendati poole võrra.
Turuplatsi ehituseks mõeldud raha vähendati poole võrra. Foto: Elmo Riig / Sakala

Arhitektid ja linnajuhid on leidnud Viljandi turuplatsi kujundamiseks sobiva lahenduse, kuid selle täielik elluviimine sõltub suuresti ettevõtjate huvist ehitada uusi ärihooneid.


Oktoobri lõpul leidsid linnajuhid, et toona pakutud turuplatsi arhitektuuriline lahendus ei vasta ootustele. Kavandi järgi oleks turust ja seda ümbritsevast alast saanud küll kena linnapark, kuid ehitus oleks kujunenud kalliks ning parkimiskohtade arv oleks tunduvalt kahanenud.

Nüüd esitati volikogule eskiislahendus, millel hooned on varasemaga võrreldes risti keeratud ning varem pargiks kavandatud alast on saanud parkla.

Ehkki volikogus pole vaidlused veel alanud ning poliitikutel on võimalik ettepanekuid teha, usuvad nii Viljandi abilinnapea Rein Triisa kui volikogu linnamajandus- ja keskkonnakomisjoni esimees Loit Kivistik, et uus variant võiks otsustajatele sobida.

Mõlemad tunnistasid, et eskiisi kinnitamisega on juba kiire.

Enne kui turuesine parkla korralikult asfalteeritakse, on vaja ehitada vihmavee kanalisatsioon ning korda teha maa-alune soojatorustik.

«Selle rekonstrueerimine peaks algama turu väravast,» teadis Rein Triisa.

On kindel, et sellisena, nagu eskiisil näha, turuplatsi ümbrus järgmisel aastal ei valmi. Kui kõik maa alla jäävad tööd on tehtud, pannakse 194 autot mahutavale parkimisplatsile asfalt ning istutatakse selle ümber hekid. Kvartalisse kavandatud ärihooned ja praegusesse õunaaeda planeeritud parklad jäävad ootama paremaid aegu.

«Praegu ei näe ma küll ettevõtjaid, kes tahaksid sinna maju ehitada,» nentis Rein Triisa. Loit Kivistiku sõnul on aga esimeses järjekorras vaja suur parkla muuta selliseks, et inimesed pääseksid kuiva jalaga poodidesse.

Viljandi järgmise aasta eelarves on kogu ala korrastamiseks ette nähtud neli miljonit krooni. Rein Triisa jutu järgi ei pruugi sellest summast piisata.

Tema sõnul ei saa sellise ehituse tarvis kusagilt ka abi paluda. «Ainus variant on kaasata ümbruses tegutsevaid ettevõtjaid.»

Vaata eskiisi tänase «Sakala» paberväljaandest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles