Rakvere teater tuleb Viljandisse külla noorteetendusega

, Rakvere teatri turundusjuht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stseen «Nullpunktist», mida Viljandis mängitakse tuleval kolmapäeval
Stseen «Nullpunktist», mida Viljandis mängitakse tuleval kolmapäeval Foto: Taavi Varm

19. oktoobril mängib Rakvere teater Ugala laval Margus Karu hittromaani «Nullpunkt» instseneeringut.

Muidu suhtelisse vaikusesse vajunud Eesti noorsookirjanduses põhjustas Margus Karu läinud aastal ilmunud romaan «Nullpunkt» korraliku tormi.

Noorelt mehelt noortele mõeldud ja kirjutatud raamatust sai kiiresti bestseller: raamatud lõppesid poodidest otsa ja raamatukogudes muutus laenutamisjärjekord aina pikemaks.
Isiklikus laadis kirjutatud «Nullpunkt» jutustab probleemsest kodust ja halvast koolist pärit Johannesest, kel õnnestub pääseda Tallinna eliitkooli.

Hargnema hakkav lugu heidikustaatusest väljarabelemisest annab lugejale võimaluse peategelasega samastuda. Julge ja avameelse kirjakeelega ning sellega, kuidas koolivägivald, allasurutud hirmud ja lootusetus muutuvad vihaks ümbritseva maailma vastu, leidis teos tee lugejate südamesse.

«Nullpunkt» asub septembris 2011 teist korda Eestit vallutama, kui Karu loodud tegelaskujud väljuvad raamatust ja asuvad tegutsema Rakvere teatris.

Et säiliks romaani aus ja avameelne noored-teevad-noortele suhtluskeel, astuvad Jaanika Juhansoni lavastuses üles Viljandi kultuuriakadeemia tudengid Maaja Hallik, Saara Kadak, Katrin Kalma, Vallo Kirs, Kristian Põldma, Jaanus Tepomees ja Imre Õunapuu, lisaks neile Silja Miks Rakvere teatrist ja Rauno Kaibiainen külalisena.
Lavastuse sisu ja mängulaad ei ole sobilikud alla 14aastastele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles