Balbiino premeeris jäätisevalmistamist õppivaid noori

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Evald Rooma nimelise 500eurose stipendiumi pälvisid Diana Appel (vasakul)ja Kätlin Madison (paremal).
Evald Rooma nimelise 500eurose stipendiumi pälvisid Diana Appel (vasakul)ja Kätlin Madison (paremal). Foto: Erakogu

13. oktoobril andis aktsiaseltsi Balbiino juhataja Jaak Muug Olustvere teenindus- ja maamajanduskooli piimatoodete tehnoloogia erialal heade tulemustega silma paistnud õpilastele kaks esimest Evald Rooma nimelist 500eurost stipendiumi.

Evald Rooma nimelise 500eurose stipendiumi pälvisid Diana Appel ja Kätlin Madison. Stipendiumid anti kätte neljapäeval Olustvere teenindus- ja maamajanduskoolis piimasektori ümarlaual, kus arutleti kutseõppe eesmärkide ja ülesannete üle ning käsitleti praktilise väljaõppe rolli ja valdkonna arenguid kutseõppes.

«Olustvere on ainus kutseõppeasutus Eestis, mis annab spetsiaalset haridust piimatoodete tehnoloogidele, sealhulgas jäätise valmistajatele ning seega peame tähtsaks järelkasvu toetamist ja motiveerimist, » ütles Balbiino juhataja Jaak Muug.

Onu Eskimo ehk Evald Rooma 100. sünnipäeva tähistamiseks lõi kodumaine jäätisetootja tänavu suvel temanimelise stipendiumi, mida antakse Olustvere teenindus- ja maamajanduskooli toiduainete töötlemise erialal silma paistnud õpilastele.

Balbiino finantseeritav Evald Rooma nimeline stipendium on 1000 eurot ning kool valib igal aastal välja ühe või kaks tunnustus väärivat õpilast, kes on spetsialiseerunud piimatoodete valmistamisele.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles