Muusikakoolis kõlab eripalgeline muusika

, muusikapedagoog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lähiajal on Viljandi muusikakooli orkestrimajas kolm põnevat kontserti.

Juba täna kell 18 on võimalik kuulata huvitavat flöödimuusikat Leonora Palu esituses.

Leonora Palu on lõpetanud Eesti muusika- ja teatriakadeemia, täiendanud end Brüsseli kuninglikus konservatooriumis ning osalenud nimekate flöödimängijate meistrikursustel.

Viljandi kontserdil «Hõimurahvaste klassika» kõlavad Heino Elleri, Ferenc Liszti, Jean Sibeliuse, Zoltán Kodály, Helena Tulve ja teiste heliloojate teoseid. Klaveril mängib Diana Liiv.

17. oktoobril kell 18.35 esineb Tuva Vabariigi puhkpilliorkester dirigent Timur Dulush Dyrtyk-oolovichi juhatusel. Ainulaadne kollektiiv annab Eestis ainult kaks kontserti, Viljandis on kaastegev muusikakooli puhkpilliorkester.

18. oktoobril kell 18.35 on harukordne võimalus kohtuda vanema põlve ühe tuntuma ja hinnatuma laulja bassbariton Mati Palmiga.

Kontsert «Soololaul läbi aegade» annab ülevaate selle žanri arengust läbi 350 aasta. Ettekandele tulevad barokiajastu heliloojate Claudio Monteverdi ja Alessandro Scarlatti teosed, romantilise soololaulu suurmeistri Franz Schuberti tuntumad laulud ning ooperiloojate Gioachino Rossini, Vincenzo Bellini ja Giuseppe Verdi vokaalpalad.

Vene romansse esindavad Modest Mussorgski kõnelähedased soololaulud ja imekaunite meloodiatega Pjotr Tšaikovski teosed. XX sajandi muusikast kuuleme Georgi Sviridovi ning meie heliloojate Artur Kapi ja Mart Saare laule.

Kontserdi muudab eriliseks ka see, et teoseid kommenteerib Mati Palm ise, lisades üldtuntud faktidele huvitavaid nüansse. Solisti saadab Tarmo Eespere.

Muusikaõhtu on pühendatud Tiit Kuusiku 100. sünniaastapäevale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles