Heategijad kingivad beebidele neli voodit

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ravimifirma Gedeon Richter esindaja Astrid Oolberg ja LC Viljandi Fellini klubi president Jaanus Heile andsid Viljandi haiglale sümboolse tšeki, millega sünnitusosakond saab uued beebivoodid. Tšekki hoiab haigla vanemämmaemand Esta Vahtra.
Ravimifirma Gedeon Richter esindaja Astrid Oolberg ja LC Viljandi Fellini klubi president Jaanus Heile andsid Viljandi haiglale sümboolse tšeki, millega sünnitusosakond saab uued beebivoodid. Tšekki hoiab haigla vanemämmaemand Esta Vahtra. Foto: Elmo Riig / Sakala

Mõne aja pärast on Viljandi haigla sünnitusosakonnas ilmale tulevate beebide käsutuses neli uhiuut voodit, mis on ostetud tänu annetajatele.

Ühe voodi tarvis kogusid raha Lions-klubi Viljandi Fellin liikmed, teise kingib ravimifirma Gedeon Richter Eesti filiaal ning kahe aseme ostmiseks toetab haigla hanget 100 euroga kompanii Aptamil.

Fellini klubi liikmed kogusid raha hansapäevadel korraldatud heategevusloterii ja emadepäevale pühendatud plaadimüügiga. Eile ennelõunal andis klubi president Jaanus Heile haigla juhatajale sümboolse tšeki 672 euroga ning avaldas tänu kevadistele annetajatele, kes ei küsinud, mida nemad selle eest saavad.

Gedeon Richteri esindaja Astrid Oolberg lausus teise beebivoodi kohta, et firmal on väga hea meel, kui saab haiglat praktiliste asjadega aidata.

Võimalused on head

«Meil on praegu kaks voodit ja 100 eurot,» ütles Fellini klubi liige ja Viljandi haigla vanemämmaemand Esta Vahtra, kes beebivoodite saamist koordineeris. Viljandi haigla juhataja Ülle Lumi lubas ka ülejäänud kahe aseme ostu juhatuse koosolekul arutada.

Haigla juhataja jutu järgi oli uute voodite muretsemist kaaludes tekkinud algul küsimus, kas väheneva rahvaarvuga maakonnas on seda üldse vaja teha. «Aga nui neljaks, tuleb panustada!» sõnas ta ning lisas, et niisuguse koostööga saab seista maakonna tühjaksjooksmise vastu. Tema kinnitust mööda peavad ka väiksemates haiglates olema suurepärased võimalused.

«Meil on ka praegu olemas kõik vajalik, et tagada lapse turvaline sünd,» lausus sünnitusosakonna vanemarst Maret Metsmaa. «Muidugi saab olmelist poolt veel parandada: vettesünnituse mullivann võiks olla suurem,» tõi ta näite.

«Tahame ka praegused puuvoodid välja vahetada, et naistel oleks kergem tõusta,» täiendas vanemarsti öeldut Ülle Lumi ja rääkis, et sünnitajate vastuvõtt on turvalisuse ja mugavuse kaalutlustel juba ümber korraldatud.

Privaatsus kutsub

Maret Metsmaa ütles, et kui aasta algul oli sünnitusosakonnas seis nutune ja kardeti, kas aasta lõpuks saab üldse nelisada sünnitust täis, siis nüüd paistab, et neid tuleb veel rohkemgi.

«Ainult ei tea, kas Viljandimaa rahvaarv sellest kasvab, sest siin käib sünnitajaid ka teistest maakondadest,» täpsustas Ülle Lumi.

Maret Metsmaa selgitas, et sünnitajad hindavad Viljandi haigla puhul just privaatsust, sest teinekord on ämmaemand ainult ühe naise päralt.

Haigla kommunikatsioonijuht Krista Valdvee märkis, et on ka selliseid päevi, mil sündide lahter on tihedalt täidetud. «Sünnitusosakonnas järjekorda pole ja kõik võetakse vastu,» tõi ta välja erinevuse teiste osakondadega, kus patsiendid on järjekorras.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles