Jõusaali sisselangenud katus saab uueks

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Osaühingu Mulgi Maaehitus töömehed teevad katuse paigaldamiseks ettevalmistusi.
Osaühingu Mulgi Maaehitus töömehed teevad katuse paigaldamiseks ettevalmistusi. Foto: Elmo Riig / Sakala

Olustvere kunagine teenijamaja, kus praegu asub jõusaal, saab aasta algul raske sulalume all kokku vajunud katuse asemele uue.

«Kuhugi taganeda ei ole — enne lume tulekut tuli see töö ette võtta,» tõdes Olustvere teenindus- ja maamajanduskooli direktor Arnold Pastak.

Kui kümme aastat tagasi paigaldati hoonele kivikatus, siis nüüdne tuleb valtsplekist. Tööd teeb osaühing Mulgi Maaehitus.

«Räästarenn koos lumetõkkega tuleb katusele nii, nagu see vanasti kombeks oli,» selgitas Mulgi Maaehituse juht Madis Randaru. Ta ütles, et see katus lume raskuse all kokku ei kuku. «Hirmuga on projekteeritud väga tihedad sarikad.»

Pärast katuse paigaldamist asuvad ehitusmehed hoones veekahjustuse jälgi kustutama: uuendavad lage ning värvivad põrandad ja seinad. Randaru ütles, et sisetööd saavad tehtud ehk jaanuari lõpuks, kindlasti aga kevadeks.

Hoone fassaadi korrastamist enam sel aastal ilma tõttu ette võtta ei saa. Selle värvimine ja krohviga katmine jääb tõenäoliselt maisse.

Kooli projektijuht Marika Šadeiko ütles, et tööde kogumaksumus on 65 000 eurot ning rahastajaks on kool ise.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles