Karksi rahvas pääseb varsti taas oma kohvikusse

Sigrid Koorep
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karksi vallamaja hoones ootavad kohvikuruumid uut omanikku.
Karksi vallamaja hoones ootavad kohvikuruumid uut omanikku. Foto: Elmo Riig / Sakala

Ligi kuu aega kestnud otsingute järel on Karksi vald leidnud toitlustaja, kes on nõus kultuurikeskuse teise korruse kohvikuruumides tegevust alustama.

Karksi vallavanem Arvo Maling rääkis, et eelmine kohvikupidaja ei tulnud kulude ja tuludega välja. Soovi avaldanud teenusepakkujaga hakatakse nüüd tingimuste üle läbirääkimisi pidada.

Vallavanema ütlemist mööda tuleb väikeses asulas toidukohta pidama hakates arvesse võtta, et kohe suurt kasumit ei teeni. «Algul on see ikka leiva lauale toomise töö,» nentis ta.

Viljandi maantee 1 hoones piirab kohviku tegutsemist see, et pole eraldi sissekäiku ja uksi on seni saanud lahti hoida nii kaua, kuni kogu suur maja suletakse. «Seda annab aga ümber korraldada, kui teenusepakkujal on soovi,» kinnitas Arvo Maling.

Lootust püsib

Üks Abja-Paluoja Mulgi Kõrtsi asutajaid Külli Sink ütles oma kogemustest, et väikeses kohas tuleb hoida paigas hind ja kvaliteet, sest kui klient on nendega rahul, tuleb ta tagasi. «Olen küsinud ka kriitikat, sest selle abiga saame end parandada,» lausus ta.

Arvo Maling kiitis naabervalla toidukohta ja lisas, et mida rohkem teenuseid vallas pakutakse, seda parem. «Karksi-Nuias võiks ju saada niisama kohvikus aega veeta, lõunat süüa ja õhtul istuda,» rääkis ta ideaalidest.

Karksi valla aktiivne noor Martin Sarv, kes õpib praegu Viljandi kultuuriakadeemias, kinnitas, et noored hindaksid sellist söögi- ja olemiskohta. «Palju mugavam oleks istuda kuskil pubis kui parklas autos,» lausus ta.

Noormehe sõnul käivad  paljud Karksi-Nuia noored praegu Abja-Paluojal peol või lihtsalt istuvad kellegi juures. «Abjas on kaks söögikohta ja üks on püsinud juba päris kaua, kuigi seal on peaaegu poole vähem elanikke,» arutles ta.

Edukuse alus

Külli Sink rääkis, et Mulgi Kõrtsil läheb stabiilselt, sest ka väikekohtades leidub elanikke, kes soovivad väljas einestada.

«Probleem on ainult kaadrit leida,» ütles ta ja lisas, et tema on endale ümbruskonnast sobivad töötajad siiski saanud.

Suure-Jaani kohviku Arturi Juures juhataja Reiko Sülla sõnul on oluline saavutada kliendi rahulolu. «Me ei ole hindasid väga üles kruttinud,» lausus ta ja jätkas, et tähtis on inimestele vastu tulla. «Menüüd on siin raske muuta, sest kliendid jäävad kindlaks vanale ja heale ega pruugi uut omaks võtta.»

Reiko Sülla arutles oma kohviku näitel, et mingil perioodil on külastatavus väiksem ja teisel suurem: suvel satub söögikohta Soomaale tulnud turiste ning Tallinna—Viljandi maanteel liiklejaid. «Praegu on olukord nii ja naa,» kirjeldas kohvikupidaja.

Mõlemad ettevõtjad kinnitasid, et kui keskuses on juba toitlustuskoht avatud, käib seal ka rahvast. Külli Sink ütles, et peale kohalike on Mulgi Kõrtsil kliente ka Karksi vallast, Hallistest ja Mõisakülast ning Reiko Sülla lausus, et Arturi Juures käiakse isegi Vändrast ja Viljandist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles