Mulgi kultuuri instituuti juhib Janne Järvelt

Sakala
, sakala@sakalakirjastus.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janne Järvelt
Janne Järvelt Foto: Erakogu

Mulgi kultuuri instituudi juhatajaks valiti 11 kandidaadi seast Janne Järvelt.

Mulgi kultuuri instituudi (MKI) vanem Arvo Maling ütles mulgi uudistele, et kandidaatide seast üht välja valida oli päris raske. Malingu sõnul on instituut nii suureks kasvanud, et vajab head administraatorit, ning ta avaldas usku, et Janne Järveltist saab hea administraator, kes toob mulgi asjad ühtekokku.

29aastane Janne Järvelt on pärit Hallistest. Ta on õppinud teabeteadust, saanud koolitust ettevõtluse, mittetulundusühingute, projektide kirjutamise, kaugtöökeskuse eestvedamise ja veel mitmel alal, olnud seotud mitme mittetulundusühinguga ning teinud vabatahtlikutööd.

Uuel juhil on tuleval aastal korraldada mulgi konverents ja teine mulgi pidu. Samuti tuleb teha mulgikeelset ajalehte «Üitsainus Mulgimaa», leida raha sõnaraamatu trükkimiseks ning Mulgimaa koolides oma keele ja kultuuri õpetamist edasi viia.

Janne Järvelt on käesoleva aasta jooksul kolmas inimene MKI juhi kohal. Kevadel lahkus sealt Kristel Habakukk ja augustis loobus ametist tuntud tantsupedagoog Vaike Rajaste, kes otsustas jätkata oma senisel erialal laulu- ja tantsupeo sihtasutuses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles