Peatänavat palistavad peksmisjäljed

Hans Väre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Öised huligaanid on muu hulgas purustanud Raamatukogu bussipeatuse juures seisva reklaamvitriini klaasi.
Öised huligaanid on muu hulgas purustanud Raamatukogu bussipeatuse juures seisva reklaamvitriini klaasi. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Ööl vastu eilset on tundmatud kurjategijad Viljandi kesklinnas purustanud klaase ja mõlkinud terve hulga vihmaveetorusid.

Lõhkumised näivad olevat alguse saanud Tallinna tänavalt Raamatukogu bussipeatuse juurest, kus kahe suure reklaamtahvli klaasi katavad ämblikuvõrguna sajad pisikesed mõrad. Kui sealt edasi Vabaduse platsi poole kõndida, on peaaegu kõik vasakut kätt jäävate majade vihmaveetorud mõlkis.

Ehkki osa torusid võis olla rikutud juba varem, on nende kallal kindlasti jõudu proovitud ka ööl vastu eilset. Vana-Apteegi kojamees Jaan Rebane tõdes, et apteegimaja vihmaveetorudele on tekkinud mitu värsket löögijälge.

«Siin on iga suurema ürituse ajal midagi lõhutud,» kurtis ta. «Vahepeal hoidsin juba ühte aknaklaasi varuks, et saaks kiiresti ära vahetada, kui jälle katki tehakse.»

Öösel purustatud aknaid on pidanud sageli lappima ka Vana-Apteegi naabruses Väike-Turu tänaval tegutsev Bonifa­tiuse gild. Ööl vastu eilset olid klaasid küll terved, kuid selle eest oli üks vihmaveetoru maja küljest ära väänatud.

Gildi klaasikunstnik Heiki Vahter rääkis, et kord oli sama toru seinalt lahti kistud ning seetõttu pani ta selle tugevduseks lisaneete ja plekiriba. Tolku sellest kahjuks polnud ja Vahteril seisab parandustöö uuesti ees.

«Lõhkuja läheb ära, aga meie, kes me niigi püüame äraelamiseks kümne küünega raha kokku kraapida, peame leidma remondivõimaluse,» oli Bonifatiuse gildi perenaine Ülle Priks nördinud. «See on lihtsalt jube!»

Priks näeks meelsasti, et mõnel huligaanil oleks kaineks saades nii palju au- ja häbitunnet, et ta teo üles tunnistaks ja purustatu parandaks.

«Kui tüdrukutele mulje avaldamiseks lõhutakse, võiks neile järgmisel päeval demonstreerida ka oskust tööriistadega ringi käia,» arvas Priks poolnaljaga. «See avaldab naistele palju rohkem muljet.»

Politsei pressiesindaja Agu Lalli sõnul pole ühestki eileöisest lõhkumisest politseile teatatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles