Eesti Pank valis Hanssoni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ardo Hansson juhib praegu Maailmapanga majanduspoliitika osakonna tööd Hiinas.
Ardo Hansson juhib praegu Maailmapanga majanduspoliitika osakonna tööd Hiinas. Foto: Liis Treimann / Postimees

Eesti Panga nõukogu otsustas eile esitada keskpanga presidendiks ja sellega ühtlasi Euroopa Keskpanga nõukogu liikmeks Ardo Hanssoni. 

Kaheksa liikmega nõukogus sai Hansson salajastel valimistel viis ja teisena lõppvooru pääsenud Andres Sutt kolm häält.

Eesti Panga presidendi määrab seitsmeks aastaks ametisse Eesti president pärast seda, kui nõukogu esitatud kandidaat on läbinud kaitsepolitsei kolm kuud vältava julgeolekukontrolli.

Praeguse Eesti Panga presidendi Andres Lipstoki ametiaeg lõpeb tuleva aasta 7. juunil. Keskpanga presidendi ametiaeg on seitse aastat ja see on ühekordne.

Eesti Panga president kuulub koos teiste euroala keskpankade juhtidega mõjuvõimsasse Euroopa Keskpanga nõukogusse.

Ardo Hansson juhib praegu Maailmapanga majanduspoliitika osakonna tööd Hiinas. Varem on ta töötanud Ida-Euroopa ja Balkani riikidega. Enne Maailmapanka siirdumist kuulus ta aastail 1993—1998 Eesti Panga nõukogusse.

Hansson on ühtlasi olnud aastail 1992—1995 ja 1997 Eesti peaministri majandusnõunik ning 1991—1992 välisministeeriumi nõunik.

Ardo Hansson kuulus Eesti krooni rahareformi juhtinud komiteesse. Tal on Harvardi ülikooli majandusteaduse doktori kraad, ta on avaldanud arvukalt majanduspoliitilisi artikleid ning töötanud mitmes ülikoolis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles