Purjus mees tahtis vetelpäästjat vee alla tõmmata

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ujuja vees. Pilt on illustratiivne.
Ujuja vees. Pilt on illustratiivne. Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Täna varahommikul tõi G4S rannavalvur Viljandi järvest välja alkoholijoobes mehe, kes turvatöötajate eest põgenedes järve hüppas. Mees ujus ka rannavalvuril eest ära ja kui vetelpäästja talle vette järele läks, üritas mees teda vee alla tõmmata.

Turvafirma G4S Eesti kommunikatsioonijuht Reimo Raja ütles, et kella kuue paiku hommikul märkas G4S rannavalvur Viljandi järve ääres verise ninaga meest, kellele juhtis tähelepanu ka spordikeskuse öövalvur.

«Seejärel jõudis randa veel üks mees koos kahe ViljandipPärimusmuusika festivali valvava G4S Staff turvatöötajaga ja ütles, et see verise ninaga mees tuleb kinni püüda, sest ta oli toime pannud varguse,» rääkis Raja. «Turvatöötajaid nähes oli keskealine mees juba hüppetornist vette hüpanud ja ujus rannast eemale. Vetelpäästja võttis paadi ja järgnes talle.»

Raja sõnul oli näha, et mees on väsinud, kuid üritas samal ajal rannavalvuril eest ära ujuda. Vetelpäästja jõudis meheni umbes 30 meetri kaugusel hüppetornist. 

«Kuna mees ei soovinud, et teda paati tõmmatakse, kuid näitas samal ajal selgeid väsimuse märke, siis otsustas rannavalvur tema päästmiseks vette hüpata ja võttis ta päästehaardesse. Mees hakkas rannavalvurile vastu, lasi end vee alla ja tõmbas rannavalvurit särgist sikutades kaasa,» kõneles Raja. «Nüüd tuli vetelpäästjal hakata oma elu eest võitlema. Ta rabeles haardest lahti, ujus paadini, sõitis sellega paadisillani, võttis sealt appi spordikeskuse öövalvuri ja koos mindi järve hüpanud mehele uuesti järele. Vahepeal oli viimane end veepinnale tõmmanud.»

Raja lisas, et kui päästjad jõudsid uppumisohus meheni, palusid nad tal paadist kinni hoida ja nii sõideti kaldale. Seal võtsid turvatöötajad järvest päästetud mehe endaga kaasa ja andsid üle politseile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles